ANNONS

Det här önskar föreningarna inför valet

Jonas Bergström, Michael Fant, Helena Wänerstrand, Claes Hero, Mette Pagling, Peter Schön.
Jonas Bergström, Michael Fant, Helena Wänerstrand, Claes Hero, Mette Pagling, Peter Schön.
Inför valet 2018 ligger många föreningar i Österåker i startgroparna för att föra fram just sina hjärtefrågor till politikerna. Mitt i har hört efter med några av dem vad de tycker är viktigt.
ANNONS

Peter Schön, föreningen Tillsammans Åkersberga som arbetar för bättre integration av nyanlända:
– Vi vill att Österåkers kommun tar ett tydligare ansvar för integrationen med planerade insatser och dessutom arbetar aktivt för att motverka den rasism vi kan se breda ut sig på våra gator och torg.

Mette Pagling, ordförande Företagarna Österåker:
– Lokalfrågan. Kommunens största problem är man inte har någon egen mark att tillgå, vilket gör det svårt för företag att etablera sig här, framför allt större företag. De företag som finns här har dessutom svårt att växa. Kommunen borde köpa loss mark.

Helena Wänerstrand, Naturskyddsföreningen Österåker:
– Kollektivtrafik, cykelbanor och bildelning. Energieffektiv bebyggelse, förnybar energi, lättillgänglig återvinning, bevarande av natur och odlingsmark och hållbar upphandling av tjänster och livsmedel.

Claes Hero, ordförande pensionärsföreningen SPF Österåker:
– Lokalt är det boendena för äldre, hela vägen till omvårdsboenden. Vi vill att de ska vara mer integrerade med övriga samhället och inte stora kategoriboenden. Vi vill också att kommunen fortsätter att stötta våra träffpunkter och fritidsaktiviteter.

Jonas Bergström, ordförande för Idrotts- och friluftsalliansen (IFA)
– Bland annat behövs en ny multihall. Vi har ett enormt uppdämt lokalbehov sedan 20-30 år tillbaka. Vi hoppas att kommunen fortsätter på samma linje som man påbörjat. Vi vill också ha nolltaxa för lokaler och anläggningar, med bibehållet föreningsstöd.

Michael ”Micke” Fant, Kulturföreningen i Österåker:
– Till förra valet 2014 fick vi kommunen att säga ja till en kulturfond för äldre. Nu vill vi gå vidare med att göra Ekbacken till en festplats med en fast scen där kulturen sätts i förgrunden, med konserter och teaterföreställningar under sommaren.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.