Petra: ”Affischerna får mig att läsa på mer”

Ingaröbon Petra Szeszula tycker till om valaffischerna.
Ingaröbon Petra Szeszula tycker till om valaffischerna.
Partiernas affischer är lika vanligt förekommande i valtider som kräftor i augusti. Experten tycker att de är intetsägande. Men vad tycker Värmdöborna? Mitt i gav sig ut i Gustavsberg och frågade!

Vad tycker du om valaffischerna och påverkas du av deras budskap?

Claes Svensson, Ingarö:

Claes Svensson, Ingarö.

– Jag vet vad jag ska rösta på så jag tittar inte ens på dem. Men många gånger skymmer de trafiken, de är för många.

Hasamudin Azizi, Munkmora:

Hasamudin Azizi, Munkmora.

– Jag har sett Vänsterpartiets affisch och den tycker jag om för att det finns barn på den och samhället behöver ta bättre hand om barnen. Men de har strukit över text och jag förstår inte riktigt varför.

Lena Eriksson, Lugnet:

Lena Eriksson, Lugnet.

– De måste hänga uppe, de måste finnas. Det är ju delvis så partierna når ut med sitt budskap. Så mig stör de inte. Men nu inför valet så kan man inte riktigt lita på vad de skriver. Mig påverkar de inte tror jag. Jag har bestämt mig, det är miljön som gäller.

Petra Szeszula, Ingarö: 

Petra Szeszula, Ingarö.

– Det här är mitt första val och jag börjar lära mig hur det fungerar. När jag tittar på affischerna så märker jag att alla partier verkar tycka att trygghet är viktigt. Men i övrigt så är det så korta budskap att jag inte vet vad de står för. Det får mig att vilja läsa deras partiprogram.

Christer Westerlund, Gustavsberg: 

Christer Westerlund, Gustavsberg.

– Jag tycker att man kan riva ner dem. Jag kollar mer digitalt. Budskapen tycker jag är tydliga men de påverkar inte mig, jag har redan bestämt mig.

Anja Tapper, Skärmaräng: 

Anja Tapper, Skärmaräng.

– Jag tycker att det är bra att de sitter uppe så att man får sig en tankeställare och också påminns om att rösta. De gör att man kollar upp mer fakta kring partierna. Kanske påverkar de mig, det är svårt att veta.