ANNONS

Så vill politikerna minska Täbys utsläpp

Så vill dina politiker minska utsläppen i Täby.
Så vill dina politiker minska utsläppen i Täby.
Klimatet har kommit i fokus efter sommarens extremtorka. Mitt i frågade hur dina politiker vill minska Täbys utsläpp om de vinner valet – här är deras svar.
ANNONS

Miljö och klimat är en av de frågor som intresserar väljarna mest inför valet. Det visade en undersökning från Novus i maj.

Här är vad dina lokala politiker vill göra åt utsläppen i Täby om de vinner valet.

Hur vill ni minska utsläppen som påverkar klimatet?

Annica Gryhed (S), kommunalråd i opposition:
– Vi vill att Täby kommun anställer en lokal energi- och klimatrådgivare. Vi satsar på utökad kollektivtrafik, solceller på kommunala byggnader och mätbara mål för kommunens miljöpolitik.
Erik Andersson (M), listetta Täbymoderaterna:
– Täby ska vara klimatneutralt år 2045. Vi arbetar för att minska oljeeldningen genom miljövänlig fjärrvärme, förbättrad hushållsnära återvinning och vi vill anlägga en ny återvinningscentral i nordost.
Annica Nordgren (C), kommunalråd:
– Med en utbyggd Roslagsbana, eldriven pendelbåt från Täby, bilpooler och fler cykelbanor. Energieffektiva bostäder nära kollektivtrafik, stötta återbruk och delningsekonomier och fler rena energikällor.
Camilla Brodin (KD), kommunalråd:
– Kärnkraften är utsläppsfri och vi använder hellre den och ser till att vi får ner utsläppen än importerar smutsig kolkraft från Tyskland, som regeringens nuvarande politik leder till.
Hans Ahlgren (L), gruppledare:
– Fler laddstolpar, förstärkt kollektivtrafik, fler pendlarparkeringar, enklare att återvinna. Koldioxidbudget för minskade utsläpp. Miljökrav på material. Mer fossilfri el, solceller på kommunens byggnader.
Eva Pehrus (MP), gruppledare:
– Vi vill bygga klimatneutralt i trä och sätta solpaneler på alla offentliga byggnader. Säkra cykelvägar till jobbet och skolan och minska transporter genom att köpa närodlad, säsongsbaserad mat.
Thore Wiberg (SD), ordförande:
– Sverige eller lilla Täby kan inte påverka klimatet på något mätbart sätt. SD är positiv till kärnkraft och vill öka internationella
klimatinvesteringar för att minska utsläpp från fossila bränslen.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.