ANNONS

Så tycker politikerna om tryggheten på ön

Synliga poliser är viktigt för många väljare.
Synliga poliser är viktigt för många väljare.
Tryggheten är en viktigt fråga för Lidingöbor. Många bostadsinbrott på ön har skapat ett sug efter fler synliga poliser och kanske kommunala trygghetsvakter.
Politikerna resonerar på olika sätt i frågan
ANNONS

Många uttrycker att trygghet är en viktig fråga inför valet. Anser ni att Lidingö bör anställa kommunala trygghetsvakter? Om inte: vad anser ni att man ska göra för att folk ska känna sig tryggare?

Daniel Källenfors (M)
Många uttrycker att trygghet är en viktig fråga inför valet. Anser ni att Lidingö bör anställa kommunala trygghetsvakter? Om inte: vad anser ni att man ska göra för att folk ska känna sig tryggare?
Birgitta Sköld (Lp)
LP anser att polisen bör ta sitt ansvar med en fullt bemannad utryckande polisstation på ön. Vi kan även tänka oss någon form av kommunala poliser. I brist på detta är trygghetsvakter eller liknande ett alternativ. Trygghet måste prioriteras.
Carl Johan Schiller (Kd)
Vi vill anställa kommunala poliser. I väntan på att det blir tillåtet bör kommunen bland annat anställa trygghetsvakter.
Patrik Buddgård (C).
Ja, vi vill ha trygghetsvakter som del av ett skärpt brottsförebyggande arbete. Vi vill också skapa ett trygghetsråd för att stärka samverkan mellan alla brottsförebyggande aktörer som finns på ön, t ex grannsamverkan och nattvandrare.
Amelie Tarschys Ingre (L)
Ja, Liberalerna har avsatt pengar i budgeten och motionerat för att införa kommunala trygghetsvakter. Vi vill också ha en fungerande polisstation, bättre slyröjning samt nattstopp på bussarna för att öka tryggheten.
Patrik Sandström och Sofia Hallström (Mp).
Nej. Lidingös brottslighet är bland de lägsta i landet. Däremot oroar sig människor mer här, än i kommuner med fler brott. Vi vill istället att staden samverkar med polisen och planerar för trygga bostadskvarter för att minska både oro och brottslighet.
Daniel Larson (S)
Trygghet är att veta att alla barn får en bra utbildning, att alla äldre får ett lämpligt boende och blir väl omvårdade, att det finns sjukvård i närområdet, att polisen bekämpar brottslighet och att förebygga narkotikabruk.
Sven Erik Wånell (V).
Nej. Staden ska arbeta förebyggande genom bl.a. fler socialsekreterare med fältförlagt arbete, fritidsgårdarna, stöd till nattvandrande föräldrar och bra samarbete med polisen.
Irene Borgenvik (SD)
Gärna ronderingar och fler poliser på ön.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.