ANNONS

Så tycker politikerna om barngrupperna

En stressfri vardag för de små och kvalitet i förskolan är en viktig fråga för väljarna.
En stressfri vardag för de små och kvalitet i förskolan är en viktig fråga för väljarna.
Hur de yngsta Lidingöbornas vardag ser ut i förskolan engagerar många. Det är väl knappast någon som är emot mindre barngrupper. Men hur ska man nå dit?
ANNONS

Förhållandet i kommunens förskolor engagerar läsarna mycket. Kritiken handlar både om stora barngrupper och låg personaltäthet. Vill ni minska barngrupperna?

Daniel Källenfors (M)
Ja, där behov finns. Det beror på den enskilda barngruppens sammansättning.
Birgitta Sköld (Lp)
Kvaliteten beror även på personalens kompetens och ledarskap, lokalen, pedagogiken, personaltäthet och öppettider. Det bör snarare finnas en flexibilitet där varje grupp skapas utifrån de förutsättningar som råder totalt sätt.
Carl Johan Schiller (Kd)
Ja, vi vill också se en större variation av barnomsorgsformer.
Patrik Buddgård (C).
Ja, mindre barngrupper är en prioriterad fråga. Forskning visar att små barn har svårt att skapa anknytning till för många personer samtidigt. Att satsa på trygg och småskalig miljö för de minsta barnen är en bra investering för framtiden.
Amelie Tarschys Ingre (L)
Ja, vi tycker att det är viktigt med små grupper för små barn. Vi vill också att det byggs fler och mindre förskolor för att trygga barnens säkerhet.
Patrik Sandström och Sofia Hallström (Mp).
Ja, stressen ska inte få slå rot. Förskolor måste ha ekonomi för att anställa fler förskollärare och barnskötare. Att som idag bygga för små förskolor, i stor konkurrens, ger dålig ekonomi. Stöd till barn med extra behov behöver också bli bättre.
Daniel Larson (S)
Ja, målet för de yngsta barnen bör inte vara fler än 12 per grupp, de äldre inte fler än 15. Men det är också viktigt att det inte trängs ihop små barngrupper på alltför trånga ytor och att det finns tillräckligt med kompetent personal.
Sven Erik Wånell (V).
Ja, det har vi föreslagit i våra budgetförslag i nu fyra decennier, och kommer att fortsätta att göra det till dess vi får igenom det kravet.
Irene Borgenvik (SD)
Barngrupperna ska aldrig vara större än vad personalen kan hantera säkert och för barnens trygghet och tid.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.