ANNONS

Så ska politikerna öka tryggheten

Polis. Genrebild.
Fler lokala poliser är något som de flesta partier vill satsa på.
Tryggheten är en av de frågor som invånare i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö tycker är viktigast inför valet. Så här vill politikerna göra för att öka tryggheten i stadens stadsdelar.
ANNONS

Förskola, skola, trygghet, vård, integration och bevarande av skog och natur är viktiga valfrågor för invånarna i Hägersten-Liljeholmen/Älvsjö. Det visar sig i en valenkät som Mitt i gjort.

I en serie på fem delar får politikerna i Stockholms stadshus svara på läsarnas viktigaste frågor. En del publiceras varje dag den här veckan.

Hur ska ni öka tryggheten i stadens stadsdelar?

Karin Wanngård, finansborgarråd (S)
Genom större resurser till polisen, säkrare stadsmiljöer och insatser för att strypa gängrekryteringen. Vi väljer ett helhetsgrepp före skattesänkningar: fler poliser, vakter, belysning, avhopparverksamhet och brottsförebyggande insatser i skolan.
Daniel Helldén, trafikborgarråd (MP)
Vi vill rusta upp otrygga platser, stärka vuxennärvaron på stan, se fler poliser och stärka det förebyggande arbetet genom fortsatta satsningar på skola och socialtjänst.
Ann-Margarethe Livh, bostads- och demokratiborgarråd (V)
Polisen behöver lokal kännedom och utöka samarbetet med skola och socialtjänst. Vi vill jobba förebyggande med fritidsgårdar och fältassistenter.
Anna Rantala Bonnier, gruppledare (FI)
Vi vill ha levande lokala centrum och använda feministisk stadsplanering för att öka kvinnors trygghet. Fritidsverksamhet för unga, förebyggande sociala insatser samt samverkan med närpolis och civilsamhälle skapar trygghet.
Anna König Jerlmyr, oppositionsborgarråd (M)
Tryggheten ska vid sidan av fler lokala poliser med högre löner öka genom betydligt fler ordningsvakter och trygghetskameror. Vi vill satsa på DNA-märkning mot bostadsinbrott och vi vill omvandla otrygga platser till trygga genom en kraftsamling med fastighetsägare och handlare där vi har heltidsanställda på plats.
Lotta Edholm, oppositionsborgarråd (L)
Vi vill ha fler poliser i hela stan, minst 200 trygghetsvakter i otrygga centrum och en stärkt socialtjänst, så att brott både kan förebyggs och beivras. Skräp och klotter föder otrygghet, så renhållningen måste förbättras.
Erik Slottner, gruppledare (KD)
Fler kommunala trygghetsvakter, fler trygghetskameror, skapa upplysta miljöer, införande av trygghetsjour för lokala företagare, ökade insatser mot narkotika, utegångsförbud på vissa tider och platser för unga som begått brott.
Karin Ernlund, gruppledare (C)
Fler poliser och väktare med god lokalkännedom i hela staden. Stärkt samarbete mellan aktörerna i lokalsamhället för gemensamma trygghetsskapande åtgärder och investeringar samt en tryggare stadsmiljö i form av ett levande stadsliv.
Peter Wallmark, distriktsordförande Stockholm (SD)
En kraftigt utbyggd kameraövervakning, bättre belysning och ökad närvaro av patrullerande poliser/ordningsvakter.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.