ANNONS

Så vill politikerna göra Sundbyberg renare

Nedskräpning på gator och i parker är en av Sundbybergsbornas viktigaste valfrågor.
Nedskräpning på gator och i parker är en av Sundbybergsbornas viktigaste valfrågor.
Nedskräpning på gator och i parker är en av Sundbybergsbornas viktigaste frågor inför valet.
Så här svarar partierna, som kandiderar till kommunfullmäktige i höstens val, på hur Sundbyberg ska bli renare.
ANNONS

Trygghet, skola, nedskräpning, integration, klimatet och kollektivtrafiken är i fokus för Sundbybergsborna inför höstens val.

Det har Mitt i Sundbyberg tagit reda på genom en enkätundersökning på webben och genom snack med folk på stan.

Nedskräpning på gator och i parker är en av Sundbybergsbornas viktigaste frågor inför valet.

Så här svarar partierna, som kandiderar till kommunfullmäktige i höstens val, på hur Sundbyberg ska bli renare.

Nedskräpning på gator och i parker irriterar många Sundbybergsbor. Vad vill ni göra åt det?

Maria Bohman Kreij (KD)
Vi vill ha 24-timmars garanti för felanmälningar avseende nedskräpning. Sedan är det viktigt att barn och ungdomar får hjälpa till med skräpplockning så att man förstår vikten av att inte skräpa ner.
Mikael T. Eriksson (M)
Nedskräpning, klotter och oklippta buskage i parker är en stor otrygghetsfaktor i Sundbyberg. Vi vill införa en 24-h garanti när skräpet eller klottret ska vara borttaget.
Alla parker ska vara välupplysta och buskage ska regelbunden trimmas ned för att undvika otrygghetsmoment och för att grönområden ska kunna användas oavsett tid på dygnet.
Johan Storåkers (L)
I första hand ankommer det på den person själv, som skräpar ner, att välja att avstå från det. När detta nu inte går så är vi tyvärr tvungna att låta gemensamma skattepengar gå till att hålla rent efter de personer som skräpar ner. Då måste vi tyvärr dimensionera det kommunala åtagandet efter hur mycket skräp som slängs.
Stefan Bergström (C)
Centerpartiet har sett till att staden har nya smarta papperskorgar som är slutna och som redan lett till en renare stadsmiljö. Den satsningen fortsätter redan i år och ännu fler kommer att ställas ut de närmaste åren.
Peter Schilling (S)
Fler smarta papperskorgar. Det underlättat tömning och gör det lättare att slänga skräpet på rätt ställen. Låt föreningslivet och skolorna hjälpa till att hålla rent oftare.
Jesper Wiklund (V)
Kommunen bör antingen förmå de som ansvarar för återvinningsstationerna (FTI) att samla in oftare eller att ställa ut fler containrar. Även privata fastighetsägare måste ansvara för att det blir en fungerande arbetsmiljö för de som hämtar soporna. Vi har föreslagit en rovfågelattrapp för att skrämma bort duvorna vid tunnelbanenedgången i centrala Sundbyberg.
Gary Aelius (SD)
Tillräckligt många och välplacerade papperskorgar är en grundförutsättning. Aktiv städning för att hålla städmoralen uppe. Smidigare grovsopshantering inte minst i centrum.
Lars Lindgren (SLP)
Det behövs en bättre dialog och samarbete mellan staden och Förvaltaren samt fastighetsägare, invånare och företag. Det ska vara lätt att anmälan problem så jour för borttagning av skräp och klotter kan fungera som den ska. Stadens app “Sundbyberg” ska utökas till att både inkludera skräpsaneringsbegäran och förslagslåda.
Annika Hirvonen Falk (MP)
Gör det lättare att källsortera. Om det blir lättare att sköta all återvinning nära hemmet, minskar mängden människor som istället skräpar ner vid återvinningsstationer. Vi vill också att allt matavfall ska samlas in för att till exempel producera biogas.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.