ANNONS

Så vill politikerna satsa på skolorna

Mer pengar till skola och förskola är en av Sundbybergsbornas viktigaste valfrågor.
Mer pengar till skola och förskola är en av Sundbybergsbornas viktigaste valfrågor.
Mer pengar till skola och förskola är en av Sundbybergsbornas viktigaste frågor inför valet.
Så här svarar partierna, som kandiderar till kommunfullmäktige i höstens val, på väljarnas hetaste valfrågor.
ANNONS

Trygghet, skola, nedskräpning, integration, klimat och kollektivtrafik är i fokus för Sundbybergsborna inför höstens val.

Det har Mitt i Sundbyberg tagit reda på genom en enkätundersökning på webben och genom snack med folk på stan.

Mer pengar till skola och förskola är en av Sundbybergsbornas hetaste frågor inför valet.

Så här svarar partierna, som kandiderar till kommunfullmäktige i höstens val, på väljarnas valfrågor.

Många Sundbybergare önskar sig mer pengar till skola och förskola. Hur vill ni satsa på detta?

Maria Bohman Kreij (KD)
Vi vill satsa på bra löner och arbetsmiljö för våra lärare så att fler lockas till skolan. I förskolan vill vi ha mindre barngrupper och mer personal.
Mikael T. Eriksson (M)
Vi vill fortsätta våra satsningar på bland annat höjd skolpeng och högre lärarlöner för att attrahera och behålla kompetenta lärare.
Vi vill anställa fler förskolepedagoger och generellt ha fler vuxna per barn i verksamheten. Vi vill även minska barngruppernas storlek.
Johan Storåkers (L)
Vi vill satsa på mer resurser till lärarlönerna. Rektorerna ska inte drunkna i administration. Skolbibliotek ska prioriteras för läsning och bildning. Vi vill ge rektorer och lärare långtgående rättigheter att upprätthålla ordning och studiero. Nolltolerans mot mobbning ska gälla.
Stefan Bergström (C)
Stadens förskolor och skolor ska vara föredömen i sin pedagogiska miljö inomhus och utomhus. Bra miljöer för barn är en långsiktigt god investering.
Peter Schilling (S)
Socialdemokraterna vill låta lärarna vara lärare - fler vuxna i skolan ger arbetsro. Skolan ska vara jämlik - alla barn ska ges samma möjligheter.
Jesper Wiklund (V)
Vårt mål är max 5 barn per anställd i förskolan, förstärka det förebyggande arbetet kring sjukskrivningar och minska arbetsbelastningen. Därför tänker vi prova sex timmars arbetsdag inom en förskola. I skolan är det viktigaste att bryta den ökande skolsegregationen.
Gary Aelius (SD)
Vi måste betala tillräckliga löner för att locka personal. Vi behåller dom med en god arbetsmiljö skapad med disciplin, mobilförbud och inte minst sjukersättare vid behov.
Lars Lindgren (SLP)
Bättre dialog mellan föräldrar, barn, lärare och tjänstemän. Lärarlönerna kan inte vara under Stockholms stad. Det behövs fler speciallärare och fritidspedagoger. En skolklass ska idealt vara 20-24 barn. I förskolan max 16 barn per klass. Realistisk lokalplanering så vi slipper skolbaracker i alla stadsdelar.
Annika Hirvonen Falk (MP)
Vi vill anställa fler lärare, kuratorer och stödpersoner. Höja lärarlönerna. Gratis läxhjälp. Skolor och förskolor ska vara fria från giftiga material. Maten ska vara ekologisk och lagas på plats. Vi ska ha Sveriges bästa sex- och samlevnadsundervisning. Införa flerspråkig undervisning med fokus på nationella minoriteter och nyanlända.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.