ANNONS

Så ska politikerna underlätta nyföretagande

företag kontor
Företagande är en av de viktigaste frågorna i Danderyd.
Företagande är en av Danderydsbornas viktigaste frågor inför valet. Här är vad politikerna vill göra för att få fler att våga starta eget om de vinner.
ANNONS

Trygghet, skola, bostadsbyggande, integration och företagande är i fokus för Danderydsborna inför höstens val.

Det har Mitt i tagit reda på i en enkätundersökning.

I en serie på fem delar får politikerna svara på läsarnas viktigaste frågor, och vilken besvaras bättre en måndagmorgon än hur de ska få fler att starta företag?

Hur ska ni underlätta för människor som vill starta nya företag?

Christer Erestål (SD)
Minska byråkratin och skapa infrastruktur för nyetablering.
Carolin Robson (MP)
Företagande styrs av flertalet regelverk. Nyföretagande är ett statligt åtagande.
Håkan Johansson (KD)
Enligt Svenskt Näringsliv har vi ett av Sveriges bästa företagsklimat därför har vi i KD valt att koncentrera oss på andra områden och inte tagit upp den frågan i vårt partiprogram.
Olle Reichenberg (M)
Hanteringen av myndighets- och tillståndsärenden ska vara snabb, professionell, präglas av god tillgänglighet och gott bemötande. Svenskt Näringsliv rankar lokala företagsklimatet i Danderyd som femte bäst av Sveriges 290 kommuner.
Jenny Åkervall (S)
Kommunen kan hjälpa till med kontakter mot myndigheter, universitet och företag samt ge praktisk hjälp med ansökningar om nyföretagarstöd och liknande. I utvalda upphandlingar skulle kommunen även kunna ställa krav på lokal anknytning.
Siv Sahlström (C)
Genom kompetent rådgivning, förstklassigt bemötande och snabb hantering av ärenden om bygglov, tillstånd med mera i byggnads- och miljö- och hälsoskyddsnämnderna. Företagarna ska alltid känna sig välkomna när de kontaktar kommunen.
Bengt Sylvan (L)
Välkomstbrev till nystartade företag i behov av hjälp och kontakter. Vår näringslivsstrateg lotsar vidare. Aktivera listan över företag på Danderyds hemsida med länk på förstasidan så den blir lättare att använda för Danderydsborna.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.