ANNONS

Så vill Väsbys partier minska utsläppen

Miljö avgaser utsläpp
Klimatförändringar och utsläpp är en av de viktigaste frågorna både lokalt och globalt.
Den heta och torra sommaren har gjort klimatet till en ödesfråga inför valet. Så här vill politikerna i Upplands Väsby minska de farliga klimatutsläppen – om de får bestämma.
ANNONS

Miljö och klimat är en av de frågor som intresserar väljarna* mest inför valet.
Mitt i har frågat dina lokala politiker vad de vill göra, om de får bestämma efter valet i höst.

*Enligt en undersökning från Novus i maj 2018 ansåg landets väljare att ”Miljö och klimat” var den fjärde viktigaste frågan, efter ”Vård och omsorg” (1),  ”Invandring och flyktingpolitik” (2) och ”Skola och utbildning” (3). På femte plats kom ”Integration”.

 

 

Hur ska utsläpp som påverkar klimatet minska?

Mathias Bohman, gruppledare Socialdemokraterna
Bostäderna ska byggas nära bra kollektivtrafik. Busstrafiken ska bli bättre. Moderaternas beslut i landstinget, att lägga ned 25 procent av bussturerna i Väsby, är oacceptabelt. Väsby förtjänar bättre.
Lars Valtersson, gruppledare Miljöpartiet
Väsby ska vara fossilfritt senast 2035, solplaner på kommunens hus, fler bussar och tåg för kortare restider. Trygga gång- och cykelvägar, klimatsmart mat och tillagningskök som ger minskat svinn.
Anders Rosén, gruppledare Vänsterpartiet
Bygg ut kollektivtrafiken så att den på allvar utmanar massbilismen, minska påverkan från maten, servera ekologisk och mindre kött. Stöd återbruk, gemenskapsboende och delningsekonomi.
Roland Storm, gruppledare Väsbys Bästa
Kommunen har en skyldighet att fasa ut de utsläpp som den kommunala organisationen är upphov till. Vi stöder kommunens energi- och klimatstrategi som vi arbetat fram med övriga majoritetspartier.
Oskar Weinmar, gruppledare Moderaterna
Det ska vara enkelt att sopsortera, tydlig information, bättre öppettider och fler återvinningscentraler och soptunnor. Den kommunala organisationen ska föregå med gott exempel.
Maria Fälth, gruppledare Kristdemokraterna
Minskade persontransporter genom bra kollektivtrafik. Lättare att återvinna avfall, bland annat med fräscha återvinningsstationer. Krav på klimatsmarta leverantörer vid upphandlingar.
Ann-Christin Larsson Frickner, Centerpartiet
Centerpartiet vill öka resor med kollektivtrafik och cykel, få fler laddstolpar och förnybar energi för bilar, ny grön teknik som minskar negativa utsläpp och möjliggöra smartare konsumentval lokalt.
Margareta Hamark, gruppledare Liberalerna
Vi vill göra det lättare att välja cykeln vid kortare transporter. Gemensamma elbilpooler för invånarna och införa hyrcykelsystem. Vi vill även göra det lättare att ställa miljökrav på upphandlingar.
Samuel Stephan, ordförande Sverigedemokraterna
Vår miljöpolitik lokalt kommer att lägga större fokus på att sanera förorenade områden snarare än att lägga resurser på att minska utsläppen som redan är låga.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.