ANNONS

M vill skapa trygghet – tillsammans

Moderaterna vill ha samarbete för trygghet.
Moderaterna vill ha samarbete för trygghet.
Moderaterna och gruppledare Cecilia Löfgreen ser ett partiöverskridande samarbete för tryggheten. Fler ordningsvakter, mer belysning och lättare för fastighetsägare att avhysa olagliga bosättningar. Det är några av förslagen som de nu hoppas att även de andra partierna ska ställa sig bakom.
ANNONS

Tryggheten är en het valfråga såväl i Järfälla som i resten av landet.

Lika het är frågan om hur trygghet skall uppnås, och vems lösningar som är bäst.

Nu går moderaternas gruppledare Cecilia Löfgreen ut med ett utspel där hon föreslår ett partiöverskridande samarbete.

– Jag är ganska trött på gnäll så nu vill jag att vi gör något. Vi kan inte bara prata om problemen utan att prata om hur vi löser dem, säger hon.

Hur det eventuella samarbetet ska se ut rent formellt, är inte klart. Det blir en fråga att diskutera efter valet menar hon.

Öka befintliga åtgärder

I förslaget framgår att hon och partiet i mångt och mycket vill stärka redan pågående insatser.

Fler ordningsvakter, bättre upplysta stråk och mer kameraövervakning.

– Det görs mycket bra men det är otillräckligt när man ser till hur otryggheten har ökat, menar hon.

De vill också skapa tryggare vägar till kollektivtrafiken, göra det lättare att avhysa olagliga bosättningar och införa nolltolerans mot klotter.

ANNONS

Moderaternas trygghetspaket kostar 19,5 miljoner kronor, pengar som Cecilia Löfgreen menar att man helt enkelt måste få fram. Kanske genom att ta från andra poster.

Var ska pengarna tas ifrån?

– Tryggheten är en fråga vi måste prioritera och inget vi kan kompromissa med. Det finns åtgärder där vi Moderater tycker att man kunde använda pengarna bättre. Till exempel de fyra arbetsmarknadsåtgärderna.

Vänstern är skeptisk

Bo Leinerdal är gruppledare för Vänsterpartiet och skeptisk till det föreslagna samarbetet.

– Jag har svårt att se ett samarbete med Moderaterna eftersom vi har stora skillnader mellan våra grundläggande samhällsvärderingar. Stora klyftor mellan människor är grogrund för kriminalitet. Därför måste vi jobba med att skapa ett jämlikt Järfälla. Sen ska vi självklart också göra saker som snyggt, upplyst och rent i säger han.

 

ANNONS