De toppar MP:s lista inför valet i höst

MP, Solna, budgetfilm
Victoria Johansson och Bernhard Huber får förnyat förtroende av MP:s medlemmar.
Gruppledaren Bernhard Huber och vice gruppledaren Victoria Johansson hamnar i topp på MP:s lista inför kommunalvalet. Det står klart efter veckans årsmöte, där det även valdes en ny styrelse för MP-föreningen.

Under årsmötet, som hölls under torsdagen, fastställde Miljöpartiet i Solna sin lista till kommunfullmäktige och det var ingen större överraskning att gruppledaren och kommunalrådet Bernhard Huber och vice gruppledaren Victoria Johansson hamnade i topp på listan.

– Jag vill tacka för medlemmarnas förtroende om att få stå först på kommunlistan. Det har varit ett roligt och viktigt arbete att vara gruppledare för Miljöpartiet i Solna under de senaste tre åren. Mitt mål är att lyfta frågor om miljö, klimat och hållbar stadsplanering i valrörelsen, säger Bernhard Huber i ett pressmeddelande.

Vi är redo för maktskifte i Solna.

Victoria Johansson (MP), efter att ha fått förnyat förtroende

Victoria Johansson är även hon glad att få förnyat förtroende av MP:s medlemmar.

– Miljöpartiet har under mandatperioden visat att vi är redo för maktskifte i Solna. Jag vill vara med i skiftet och driva frågor om hållbarhet, långsiktighet och öppenhet på allvar, säger Victoria Johansson.

Ny styrelse valdes

Under årsmötet valdes även en ny styrelse för MP-föreningen, där Terence Hales valdes till ordförande.

– Det ska bli roligt att gå in i valrörelse. Miljöpartiet har en viktig roll att spela i politiken för Solna, inte minst för miljön och klimatet. Till exempel var vi drivande i att rädda Råstasjön i förra valrörelsen, säger Terence Hales.

Fakta

MP:s lista till kommunalvalet

1. Bernhard Huber
2. Victoria Johansson
3. Tobias Östberg
4. Marie Cham
5. Martin Marmgren
6. Semanur Taskin
7. Jacques de Maré
8. Susanne Nordling
9. Terence Hales
10. Marina Peregonchuk
11. Philip Lantz
12. Nahid Ayazi Rouzbahani 13. Matilda Baraibar
14. Joar af Ekenstam
15. Yolanda Hedberg

Källa: Miljöpartiet i Solna