ANNONS

Bryt bilberoendet och satsa mer på skolan

1) Angus Carlsson, 2) Linn Bentley, 3) Magnus Bard, 4) Lise Nelzén
1) Angus Carlsson, 2) Linn Bentley, 3) Magnus Bard, 4) Lise Nelzén
Det blev några av svaren som gavs till Mitt i, när fyra Vallentunaprofiler fick frågan vilken är den viktigaste kommunfrågan inför valet 2018?
ANNONS

1. Angus Carlsson, 21 år, fornminnes guide

Att näringslivet förstärks. Det måste hända mer i centrum, med fler lokala handlare. Vallentunas egna lokala identitet och självkänsla skadas när all shopping förläggs till Täby. Jag är glad över kommunens nya vision att ta Vallentuna från periferi till centralitet.

2. Linn Bentley, 34 år, anordnar fotbollsaktiviteter för ensamkommande flyktingar

Mer resurser på aktiviteter för våra ungdomar samt integrationsfrämjande åtgärder. Den stora delen av integrationsarbetet utförs idag av frivilliga personer inom idrottsföreningar och kyrkan. Fler insatser måste komma från det politiska hållet. Det kan vara allt ifrån stöd till idrottsföreningar, hantverksutbildningar och andra plattformar för gemensamma träffar.

3. Magnus Bard, 61 år, illustratör och tecknare i DN

Nya bostadsområden borde byggas närmare stora kommunikationsleder. Nu byggs det så pass långt ifrån järnvägen, att folk fastnar i ett bilberoende. I Påtåker exempelvis, är det säkert nödvändigt för att ha två bilar. Sen borde det byggas fler hyresbostäder med låga hyror som gör att unga får eget boende och att äldre kan släppa taget om sina villor.

4. Lise Nelzén, 45 år, egenföretagare, driver Hökeriet

ANNONS

Satsa mer på skolan. Skillnaden är stor om man jämför med Täby när det gäller vilka skolor det finns att välja emellan. Jag vill se fler friskolor. Sen är det många skolvägar som behöver fixas till. Det har varit väldigt dåligt på sistone med bussarna. Bor man ute på landet är man väldigt beroende av att kommunikationen fungerar.

Från vänster, Lise Nelzén, Linn Bentley, Magnus Bard, Angus Carlsson. Foto: Åsa Sommarström

Mitt i frågade 5 Vallentunabor vad politikerna bör förbättra i kommunen.

Ann-Katrin Dahlström, 47 år.
Jag vill att det ska bli fler lägenheter som har rimligare priser för unga och äldre. Nu byggs det bostäder som bara de rika har råd att köpa.
Christer Bergvall, 44 år.
Vägarna ser för bedrövliga ut på vissa ställen. I Bällsta, utanför bensinmacken där ersättningsbussarna har gått under arbetet med Roslagsbanan, släpper brunnslocken.
Angelica Dahlin, 20 år.
Ungdomar borde få mer hjälp och stöd i gymnasiet att komma ut i arbetslivet. Utan jobb är det svårt att få råd till att skaffa sig en egen bostad.
Per-Arne Jonsson, 54 år.
Det måste bli snabbare handläggningstider för företag som vill etablera sig. Sen borde det göras trevligare och grönare runt stationen. Som ny besökare till Vallentuna, är det första man möter en dammig och trist baksida av torget.
Mattias Hjertén, 46.
Bastun inne på Kvarnbadet borde fixas till. Den är under all kritik.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.