ANNONS

Värmdöbo, så röstade dina grannar!

Att rösta som sina grannar är populärt i Värmdö. Här är valdistriktens färg tydlig.
Att rösta som sina grannar är populärt i Värmdö. Här är valdistriktens färg tydlig.
Blått, blått, blått med stänk av rött och gult. Så ser Värmdös valkarta ut. Av 25 räknade valdistrikt röstar 16 på Alliansen med moderaterna i spetsen. Men i Djurös valdistrikt är sverigedemokraterna vinnarna.
ANNONS

Bor du i Strömma och röstar blått? Då är du långt ifrån ensam. Och sannolikheten för att även grannen röstade som du är stor. Här röstade nämligen 36,4 procent av invånarna på moderaterna i årets kommunalval. Även i Stavnäs, Kopparmora och Ängsvik är moderaterna största parti. Av 25 valdistrikt är 16 blåa.

Valaffischer Värmdö

Vänsterpartiet starkt i Munkmora

Men det finns röda plättar även i Värmdö. Den som vill känna samhörighet med exempelvis socialdemokraterna kan bosätta sig i och omkring Gustavsberg och Hemmesta. I Munkmora röstade 32,7 procent av de röstberättigade på socialdemokraterna. Även vänsterpartiet går starkt här med 12,1 procent av rösterna.

Sverigedemokraterna vinner mark

sverigedemokraterna_sd_logga

I Djurö – Vindös distrikt har sverigedemokraterna flest anhängare i hela kommunen. Här röstade hela 27,4 procent på partiet i 2018 års kommunalval, bara två procentenheter lägre än rösterna som lades på moderaterna. Också i Saltarös valdistrikt vinner sverigedemokraterna mark med 24,9 procent av rösterna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.