ANNONS

Värmdös valrörelse sker på Facebook

De traditionella valstugorna blir färre. Istället tar sociala medier över i valrörelsen.
De traditionella valstugorna blir färre. Istället tar sociala medier över i valrörelsen.
Vet du vilka frågor som dina kommunpolitiker brinner för? Vet du hur de du röstar på ser ut? Om svaret är nej så är du inte ensam. Men politikerna har en plan för att du ska veta vilka de är - Facebook.
ANNONS

När Mitt i frågade Värmdöborna om deras viktigaste valfrågor så kom det fram att många inte alls vet vilka frågor som deras politiker står för. En av dem var Harriet Davin.

– Jag vet inte var Värmdös politiker står. Jag tycker inte att de syns så bra. De borde visa mer var de står och vad de vill i politiken, säger hon.

I Mitt i svarar Värmdös politiker vad de tänker göra för att synas inför valet.

Hur ska ni göra för att få era väljare att veta vad er politik står för?

Liv Simonsen (V)
– Vi ska synas på sociala medier, i tidningarna och på gator och torg. Mycket av vår lokala politik går att följa på Facebooksidan. Prata med oss när du ser oss i centrum eller maila så berättar vi gärna mer.
Mikael Lindström (S)
– Vi ska försöka bli mer relevanta i frågor som berör många Värmdöbor. Vårt mål är att alla röstberättigade ska veta vad vi vill. Vi kommer att prata med tusentals personer, på gator och torg, vid dörrknackningar och via sociala medier.
Filip Joelsson (MP)
– Gilla oss på Facebook och läs vårt valmanifest! Vi svarar på frågor via e-post, skickar debattartiklar och skriver på vår webbplats. I valrörelsen kommer vi möta väljare vid köpcentrum, i kollektivtrafiken med mera.
Ina Ununger (C)
– Vi vill ha en aktiv dialog med Värmdös invånare. Det går bra att kontakta oss via vår hemsida eller via vår Facebooksida. Väljarna kommer också kunna träffa oss och diskutera politik runt om i kommunen när vi drar igång vår valkampanj.
Fredrik Sneibjerg (L)
– Vi kommer inte att ha en valstuga men det ser jag som en fördel, då kan vi fokusera på att vara där folket är; utanför matbutiken, på marknader, vid bussen, på båtmässan. Kom gärna fram och prata med oss!
 Vi har också en väldigt aktiv Facebooksida där du kan läsa om vårt arbete och visioner.
Deshira Flankör (M)
– Vi har en lista med många nya och gamla kandidater som på olika sätt kommer att arbeta med att förmedla våra budskap. Vi har redan påbörjat samtal med väljarna bland annat genom kampanjer vid centrum men också dörrknackning. Sociala medier är också ett forum som vi kommer att lägga ut information på. Annonsering i lokaltidningarna är också ett verktyg som vi kommer att använda.
Anna Lipinska (SD)
– Valrörelsen har precis startat. Kristdemokraterna i Värmdö har tagit fram ett valmanifest och vi har ringat in de viktigaste frågor som vi vill driva. Vi kommer använda oss av både sociala media och de mer traditionella kanalerna för att nå ut med vår politik.
Thorulf Empfevik (SD)
– Vi jobbar med vår Facebook sida för att där nå ut till människor med var vi står i politiken både på lokal nivå och i helhet.
ANNONS