ANNONS

Så vill politikerna minska Vaxholms utsläpp

Så vill politikerna minska avgaserna som påverkar klimatet.
Klimatförändringar och utsläpp är en av de viktigaste frågorna både lokalt och globalt.
Utsläpp som förändrar klimatet är en ödesfråga som både är lokal och global. Så här vill politikerna i Österåker dra sitt strå till stacken – om de får bestämma.
ANNONS

Miljö och klimat är en av de frågor som intresserar väljarna* mest inför valet.

Mitt i har frågat dina lokala politiker vad de vill göra, om de får bestämma efter valet i höst.

 

*Enligt en undersökning från Novus i maj 2018 ansåg landets väljare att ”Miljö och klimat” var den fjärde viktigaste frågan, efter ”Vård och omsorg” (1),  ”Invandring och flyktingpolitik” (2) och ”Skola och utbildning” (3). På femte plats kom ”Integration”.

Hur vill ni minska utsläppen som påverkar klimatet?

Lars Lindgren, kommunalråd, Moderaterna
Minska utsläpp i Östersjön genom nytt reningsverk med Österåker.Krav på miljöklassade fordon i upphandlingar. Återvinningscentral byggs ut. Mer ekologisk mat i skolor och äldrevård. Fler laddstolpar.
Michael Baumgarten, Liberalerna
Mer marknad, inte mer subventioner. Förnybar energi ska byggas där den behövs och när den behövs. Förenklade regler för småskalig elproduktion. Avskaffa solskatten. Avskaffa effektskatten på kärnkraft.
Malin Forsbrand, Centerpartiet
Bättre kollektivtrafik på land och vatten. Bussar ska vara pålitliga och vi vill se snabba pendlingsbåtar från Rindö, Resarö och Vaxön till Stockholm. Bygga ut gång- och cykelvägar. Fler solpaneler.
Anne-Charlotte Eriksson, Miljöpartiet
Genom förbättrad kollektivtrafik på land och till sjöss, fler gång- och cykelvägar, fler infartsparkeringar, t ex vid Nibble, fler laddstolpar och elbilspooler samt solpaneler på kommunens tak.
Jan-Olof Schill, Socialdemokraterna
Norrberget ska användas för kommunens verksamheter i stället för att riva och bygga nytt. Vi vill skapa uppföljningsbara mål för att minska de totala utsläppen av växthusgaser från våra invånare.
Sara Strandberg, Vänsterpartiet
Skarpa och mätbara klimatmål. Tätare busstrafik bl a på Rindö, Resarö, Bogesund. Ringlinje med elbuss i kommunen. Utökad sjötrafik. Fler cykelvägar. Energieffektivisering, solceller på kommunens hus.
Carl-Magnus Broström, Waxholmspartiet
Kommunen ska utöka sitt hållbarhetsarbete som bl a omfattar installation av laddstationer, inköp av elbilar, elcyklar samt egna elinköp fria från fossilt framställd el. Möjliggöra ökad kollektivtrafik.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.