ANNONS

De viktigaste frågorna i Botkyrka och Salem

Mer resurser till skolan och vården är bland det viktigaste frågorna för invånarna i Botkyrka och Salem visar Mitt i:s enkätundersökning.
ANNONS

Vilka är den viktigaste valfrågan för dig?

Carina Kandell, 49 år, Salem
Jag som är egenföretagare tänker en del på företagsfrågor. Framförallt för oss småföretagare. Till exempel blir någon sjuk så måste jag betala för sjuklön de första 14 dagarna. Jag kan inte stänga, utan måste ta in en vikarie. Det blir dubbelt för mig.
Mirjam Anusie, 37 år, Fittja
Det stora frågorna är viktiga. Det ska vara kvalité på skola och äldrevård med mera. Men i kommunen bör de se över trafiksituationen. På en del övergångsställen saknas det farthinder. Bilarna kan åka upp mot 80 kilometer i timmen och det är ett dagis i närheten.
Per-Olof Lindberg, 68 år, Rönninge
Det stora frågorna är viktiga. Det ska vara kvalité på skola och äldrevård med mera. Men i kommunen bör de se över trafiksituationen. På en del övergångsställen saknas det farthinder. Bilarna kan åka upp mot 80 kilometer i timmen och det är ett dagis i närheten.
Katja Göller, 37 år, Tullinge
– Företagarna. Jag tycker att Tullinge borde underlätta för småföretag. Kanske hjälpa till med kontorslokal där man kan sitta ihop för en rimlig peng. Jag är ingenjör och ska starta ett nytt företag, men här i Tullinge finns det inget stöd för företagarna. Det är dött.
Jeanette Appelgren, 48 år, Salem
Jag tycker att sjukvården är viktigast. Det är en hel del som inte fungerar, framförallt specialistvården. Folk får inte tider när de behöver operera sig eller vård om de har någon allvarlig sjukdom. Utan det är köer.
Jakob Asp, 36 år, Tullinge
– Skolan. Jag önskar att jag ska vara lika nöjd med mina barns skola när de börjar högstadiet som jag är nu med deras förskola och skola. Det ligger en liten oro att högstadieskolan inte ska vara lika bra. Falkbergsskolan ska de riva och bygga om. Jag hoppas den blir klar till mina barn börjar högstadiet.
Gunnar Falinger, 57 år, Salem
Jag tycker att bostadssituationen är den viktigaste valfrågan. Inte bara i kommunen utan i hela Stockholm. Det måste byggas fler bostäder så ungdomarna kan bo kvar här i länet.
Marie Strömberg, 62 år, Tullinge
– Vård och skola. Jag har legat inne mycket på Huddinge sjukhus. De gör ett jättebra jobb, men de är alldeles för få. Det är inte något man kan prata om vart fjärde år. När det gäller skolan har Falkbergsskolan mögel och dålig ventilation. Ändå går barnen där. De gör inget.
Inger Sten, 83 år, Tumba
– Vården. Jag tycker det behövs en bättre organisation. Den som är nu fungerar inte bra. Man blir hängande i luften och vet inte vem man ska vända sig till. Min husläkare gick i pension och jag vet inte vem jag kommer få.

Svara på Mitti:s snabbenkät

Du kan också tycka till inför höstens val. Klicka här för att svara på vår digitala snabbenkät.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.