ANNONS

Vilka är de viktigaste frågorna i stadsdelen?

Shama Vafaipour, Maria Quaglia, Charlotte Tungelstedt och Raman Danial.
Shama Vafaipour, Maria Quaglia, Charlotte Tungelstedt och Raman Danial.
För exakt ett år sedan bad vi några lokala profiler att komma ner till Högdalens centrum och berätta vilken valfråga de tycker är viktigast lokalt.
Med bara några dagar kvar till valet lyfter vi fram deras svar igen.
Vad är den viktigaste frågan för dig?
ANNONS

Raman Danial, Rågsved, ordförande Rågsveds boxningsklubb:

Utbildning. Jag jobbar i skolan och ser hur viktig utbildning är, särskilt i ett område som Rågsved där det finns så mycket utanförskap. Det är viktigt för barnen, men det är också viktigt med utbildning för vuxna. Så att föräldrarna kan få riktiga jobb, vara förebilder för sina barn och hjälpa dem i skolan.

Jag jobbar i skolan och ser hur viktig utbildning är, särskilt i ett område som Rågsved där det finns så mycket utanförskap.

Raman Danial

Maria Quaglia , Årsta, startade föräldravandringar i Årsta:

Det behövs ett ungdomshus här i Årsta. Dagens barn är ofta uppbokade med aktiviteter upp till sjuan, åttan. Men sedan händer det inte så mycket. Det har vandaliserats på biblioteket och kaféet här i Årsta och det händer ofta på eftermiddagarna. Fritidsgården är öppen på kvällen, men det skulle behövas ett ställe med organiserade fritidssysslor där unga vill vara och som är gratis.

Shama Vafaipour, Högdalen, ekonom och skådespelerska, medverkar i ”Svenska hijabis”:

Ett mönster jag har sett är alla lyxrenoveringar som görs och hyreshöjningarna som följer på det. Låg- och medelklass har inte råd att bo kvar. Mina egna grannar har tvingats flytta. Det är samma sak när hyresrätter görs om till bostadsrätter och folk inte har råd att köpa. Vi älskar Högdalen, Rågsved och Bandhagen – folk ska ha råd att bo kvar.

Vi älskar Högdalen, Rågsved och Bandhagen – folk ska ha råd att bo kvar.

Shama Vafaipour

Charlotte Tungelstedt, Enskede gård, driver Enskedeparkens bageri tillsammans med sin man:

ANNONS

Det är viktigt att det finns lokala mötesplatser. Det behöver vara en balans mellan kultur och idrott, det måste finnas något för alla. När man nu till exempel bygger Slakthusområdet får det inte vara bli bostäder, vi måste bygga en stad. Vi behöver underlätta för företag att skapa mötesplatser, föreningarna kan inte göra allt.

Vilken är den viktigaste valfrågan lokalt?

Bosse Wiklund, 70, Årsta
Årstaskogen. Jag är inte särskilt förtjust i att de ska bygga där. Det beror ju på hur de bygger, men vi behöver gröna områden. Annars tycker jag att förtätningen i Årsta har gjorts bra.
Emil Askestad, 28, Årsta
Årstaskogen. Jag tycker verkligen inte att de ska bygga där. Skogen ska vara så stor som den är. Det går inte att skapa en ny urskog. Miljön var anledningen till att jag flyttade till Årsta.
Eva Sandberg, 60, Gullmarsplan
Just nu är det Årstaskogen jag tänker på. Jag tycker inte att de ska bygga där. Det är en grön oas som ligger mig varmt om hjärtat. De borde bygga längre ut och förbättra kommunikationerna.
Styrbjörn Erlingsson, 35, Bandhagen
Bostäder. Det är sådan extrem brist på bostäder och det behöver byggas massor av nya bostäder. Hyresrätter som folk har råd att bo i.
Josefin Rhedin, 32, Hagsätra
Att de inte chockhöjer hyrorna när de renoverar hyresrätter. Det har varit ett problem i Hagsätra och många äldre har drabbats. Sedan tycker jag att det är schysst om de satsar på parker.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.