Här är viktigaste valfrågorna för Farstaborna

Vilken lokal valfråga är viktigast för folk i Farsta?
Kristoffer Lindh, 37 år, lärare, Hökarängen tillsammans med sin son Rafael, Engström Lindh
Skola, integration och trygghet är några av de frågor som Farstaborna bryr sig mest om när de går till valurnorna i höst.

Nu är det knappt fem månader kvar till valet. Skola, integration och trygghet är några av de frågor som Farstaborna bryr sig mest om när de bestämmer sig för hur de ska rösta, visar Mitt i:s enkät.

Se alla svar här nedan. Och svara gärna själv på enkäten.

Vilken är den viktigaste valfrågan i Farsta stadsdel?

Rolph Johansson, 63 år, sjökapten, Hökarängen:
– Principiellt tycker jag skola och sjukvård. Sjukvåren går på knäna. Fler lokalsjukhus vore inte fel. Idag får man åka till Sös och där kommer man knappt in.
Heljä Tunturi, cirka 50 år, lärare, Hökarängen:
– Kanske trygghet. Även om det här är ett väldigt bra område och jag aldrig råkat ut för något. Men man hör ju talas en del om inbrott.
Natalie Westskytte, 34 år, Sköndal, kundansvarig
– Skola och barnomsorg. Att det är kvalitet på utbildningen. Lärarna är viktiga, man behöver göra så att fler vill bli lärare och ge dem högre lön så att de stannar kvar. Min dotter går i ettan och har redan bytt lärare två gånger.
Nicklas Rahmner, 31 år, Sköndal, studerande
– Integrationen är väldigt viktig både nationellt och lokalt. Politikerna måste våga lyfta frågan och se till att sköta integrationen på ett bra sätt, och även möta människors oro och rädsla. När man inte gör det gynnas SD och främlingsfientligheten ökar.
Kristoffer Lindh, 37 år, lärare, Hökarängen
– Jag vill se att digitaliseringen av skolan blir en valfråga. Jag hoppas alliansen satsar så sossarna måste kontra. Digitaliseringen är eftersatt i hela Stockholm stad. Det är väldigt dåligt med datorer på skolorna och i höst kommer nya direktiv om att skolan ska arbeta med IT mer. Det kommer bli svårt att uppfylla de kraven med så lite satsat i Stockholm stad.
Emelie Törnkvist, 40 år, tidigare undersköterska, Gubbängen
– Att barn med särskilda behov ska få rätt stöd och hjälp i det här samhället. Det gäller både i skolan och i vården. Det får de inte idag. Det är ett dolt handikapp och som förälder får man kämpa enormt mycket. De här barnen ska få samma stöd och hjälp som de barn som inte har svårigheter. I skolan skulle det vara mindre grupper och mer fler utbildade i personalen.
Rickhard Laakkonen, 72 år, pensionär, Gubbängen
– Skolan. De pratar om att höja lärarlöner, men det måste finnas andra resurser också. Förr fanns det hjälpklasser för barn med särskilda behov, idag ska alla gå tillsammans. Det är fel. Antingen ska det finnas särskilda skolor för de barnen eller resurser som kan ta hand om de eleverna. Nu drabbas alla av att barn med svårigheter inte klarar av skolan. Ingen får den undervisning de behöver eller har rätt till.
Helene Alliu, 52 år, redovisningsassistent, Farsta C
– Det finns för lite hyresrätter i Farsta. Nyproduktioner är för dyra. Flyttar man hemifrån har man inte råd att betala 8000 kronor i månaden. Man borde bygga billigt så hyrorna blir billiga. Nu är det fantasihyror på det flesta lägenheter.
Ulla Nordlander, 80 år, pensionär, Hökarängen
– Det är viktigt att hålla centrumen levande. Jag tycker de fixar hela tiden i Hökarängen, det har blivit stor förändring sedan 2001 när jag flyttade hit. Det är inte så mycket klotter längre, det är mer ordning nu. Men det är viktigt att hålla efter så det inte förfaller med blommar och planteringar. Det är viktigt att trivas där man bor.

Svara på Mitti:s snabbenkät

Du kan också tycka till inför höstens val. Klicka på artikeln nedan för att svara på vår digitala snabbenkät.