ANNONS

Så vill partierna förbättra kollektivtrafik

Kollektivtrafiken berör merparten av befolkningen i Upplands-Bro.
Kollektivtrafiken berör merparten av befolkningen i Upplands-Bro.
Frågor om fler avgångar, busshållplatser och kvartstrafik till Bro är ständigt föremål för debatt i kommunen. Så här vill partierna i Upplands-Bro förbättra kollektivtrafiken.
ANNONS

Hur ska kollektivtrafiken bli bättre?

Martin Normark (L), gruppledare.
Kvartstrafik till Bro är den viktigaste frågan. Med ett vändspår i Bro kan det realiseras 2020 när fyrspåret till Spånga beräknas vara klart. Busslinjers tidtabeller behöver ses över i takt med att nya bostadsområden tillkommer.
Lisa Edwards (C), gruppledare.
Kvartstrafik till Bro! Vi samarbetar med C i landstinget. I nya områden ska kollektivtrafik finnas från dag ett. Att anropsstyrda självkörande bussar blir verklighet.
Sara Ridderstedt (MP), gruppledare.
Det är en landstingsfråga. Miljöpartiet där driver på för satsningar på pendeltågstrafiken, fler busslinjer, bättre tvärförbindelser, kvartstrafik till Bro och mer trafik på vatten.
Fredrik Kjos (M), oppositionsråd.
Kvartstrafik till Bro är viktigt. Vi trycker på de aktörer som kan skapa den utvecklingen. Dialog med lanstinget om fler direktbussar, vinkbussar på landsbygden och fler och tätare busslinjer och bostadsområden.
Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande.
Dialog med landstinget, Trafikverket, Länsstyrelsen för exempelvis kvartstrafik till Bro, förbättrade trvärförbindelser, utbyggnad av busslinjer så som tätare trafik till Brunna, Upplands-Bro gymnasium. Buss till Willys.
Janne Stefanson (KD), gruppledare.
– Vi kommer att bygga nya förskolor både i kommunal regi och välkomna fler privata förskolor. Vi har haft kontakt med många privata förskolehuvudmän som är intresserade av både Bro och Kungsängen.Närmast på tur står "Ringblomman" på Ringvägen.
Katarina Olofsson (SD), ordförande.
– Planera förskolor i anslutning till nybyggnation. Återinför privata dagmammor vilket medför mindre grupper och en lugnare miljö. Färre stressade barn. Nöjda föräldrar glada barn och bra för samhället.
Kerstin Åkare (V), gruppledare.
– Ingen förskola ska drivas på entreprenad av något vinstjagande företag. Då kommer pengar vi har för barnen att gå direkt till verksamheten i förskolorna och vi har mer pengar kvar till personalen och vi kan öka personaltätheten.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.