ANNONS

Så vill partierna förbättra infrastrukturen

Vägar och kollektivtrafik berör Upplands-Broborna på daglig basis.
Vägar och kollektivtrafik berör Upplands-Broborna på daglig basis.
Hur infrastrukturen ska matcha kommunens omfattande bostadsbyggande och extrema befolkningsökning är en central fråga inför valet i höst.
ANNONS

Hur ska infrastruktur möta expansionstakt?

Martin Normark (L), gruppledare.
Planering som omfattar hela samhället i stället för att maximera utbyggnadstakten. Vi har en av landets snabbaste befolkningstillväxt vilket medför problem.
Lisa Edwards (C), gruppledare.
Satsa på säkra gång- och cykelvägar. En vinkbuss och mer kollektivtrafik utanför tätorterna. Gator och vägar i kommunen ska underhållas väl.
Sara Ridderstedt (MP), gruppledare.
Vi bygger ut kommunala gator och gång- och cykelvägar. Stor vikt behöver läggas på att uppmuntra och möjliggöra mer gång-, cykel- och kollektivtrafik.
Fredrik Kjos (M), oppositionsråd.
Vi ska bli tydligare och tuffare i våra förväntningar på de som vill bygga och utveckla bostads- och verksamhetsområden.
Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande.
Översiktsplanen samordnar regionala och kommunala satsningar inom infrastruktur och bebyggelseutveckling för en infrastruktur som är pålitlig och framtidsinriktad.
Janne Stefanson (KD), gruppledare.
Nya avfarten vid Kockbacka lyfter bort mycket av tung trafik från våra tätorter. Även avfarten från E18 vid Rankhus behöver anpassas till de nya planerna. Vägar och gång/cykelvägar behöver bygas ut före bostäderna.
Katarina Olofsson (SD), ordförande.
Planera infrastruktur i samband med nybyggnation. Krav på parkeringsplatser och kommunikation. Separera gång- och cykelvägar från annan trafik. Fokusera på säkra skolvägar.
Kerstin Åkare (V), gruppledare.
I stället för privata lösningar skapar vi ett kommunalt nät för bredband. Vi satsar på fjärrvärme med geotermisk energi. Vi bygger gratis återvinningsstationer nära bostäderna.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.