Uteserveringen sträcker sig längs med grönskan på Sankt Eriksgatan strax innan Vanadisrondellen.
Tecknade kändisar pryder väggarna inne i restaurangen.
– Jag är civilingenjör i grunden och har designat köket och lokalen själv. Tavlorna görs av ett glas som motorcykeltillverkare använder och ser nästan tredimensionella ut. Jag kom på tekniken själv, säger ägaren och kocken Adam Mahdi och häller upp en kopp kaffe.
Det blir många timmar i köket med att förbereda och krydda lamm- och nötköttet som sedan röks i tio till sexton timmar.
– Det här är min dröm, men det blir inte mycket sömn.
Adam Mahdi har öppnat restaurangen Adams Smokehouse på Sankt Eriksgatan vid Vanadisplan
Emil Salmaso
Grillat är godast
Adam Mahdi kommer från Palestina men har bott lite varstans i världen. För runt sju år sedan drev han en salladsbar i samma lokaler och fick mycket uppmärksamhet efter att ha bjudit en hemlös man på lunch.
– Jag tror att du är rikast när du kan dela med dig av det du har och hjälpa andra. Barn som bor häromkring brukar komma förbi och då bjuder jag på pommes eller en dricka. Det är viktigt med gemenskap!
Men salladen gick upp i rök när Adam bestämde sig för att resa igen. Han har alltid älskat att grilla och har jobbat på barbeque-restauranger i både Dubai och Egypten.
– Jag älskar kött. Jag reste till Doha, Istanbul, Kroatien och USA. I Sarajevo är de jätteduktiga på lammkött, så där bodde jag i bergen och åt grillat i två veckor. Och ingen vet hur mycket de älskar att grilla i Albanien, de tokarna!
Salt, peppar och kryddor från Mellanöstern. "Jättegod. Den palestinska honungen är lite sur och inte för söt", säger Adam Mahdi.
Emil Salmaso
Ny-klassisk barbecue
Kring lunchtid börjar gäster dyka upp. Det finns inga menyer, utan Adam Mahdi skär upp olika bitar man smakar på och väljer. "Har du oxbringan idag?" undrar någon i ett sällskap som varit här förut.
De första dagarna innan betalsystemen kommit igång fick gäster betala maten med en valfri summa via Swish.
– Jag har redan en stammis, en man som jobbar vid Karlaplan har kommit hit med taxi i fem dagar, vi har haft öppet i tio.
En lätt stressad man kommer in och frågar om det finns något färdigt att ta med. Han får ett nej till svar med uppmaningen att slå sig ner och ta det lugnt.
– Vi bor här i närheten. Min fru åt här och sa till mig att "Janne, du måste gå dit"!
Det finns knivar och knivar.
Filip Magnusson
Det serveras bara svenskt ko- och lammkött. På sidan beställs klassiska sydstats-tillbehör som pommes och klyftpotatis eller persiskt (gult) ris, sallad och röror som baba ganoush och andra såser och smaker inspirerade av Mellanöstern. Pepsi i kylen. Ett recept på coleslaw har Adam Mahdi inte hunnit ta fram än.
– Jag vill bygga det här från grunden, allt ska vara så lokalt som möjligt. Vi letar efter bönder och kommer att ha egna bondgårdar i framtiden. Det svåra med svenska kor är att de är mindre feta än amerikanska för att de till exempel äter mer gräs, istället för sädeskorn. Eller så tränar de för mycket på Sats!
Det tar mellan 10 och 16 timmar för köttet att tillagas.
Emil Salmaso