Göteborg

Att spela in sin egen musik var ett val som hon funderat på länge, men det var först när hon mötte producenten Norbert Lukacs som bitarna föll på plats.

– Jag har skrivit musik så länge jag kan minnas, men har de senaste åren haft en stark känsla av att jag måste göra något av det här. Jag tror de har varit den största inspirationen till den här releasen, att ta sig själv på allvar och våga. Och som ordet release faktiskt betyder – att släppa ut något, att sätta sig själv fri, säger Agnes Grahn.

Om saker och personer

My Secret Moon är andra singeln tagen från hennes kommande debut-EP som släpps senare i höst.

Musikaliskt befinner Grahn sig i ett landskap där influenserna sträcker sig över flera decennier av klassisk singer-songwritertradition. 

Ekon hörs från 1970-talets Joni Mitchell, 90-talets Eva Cassidy och Rufus Wainwright, samt nutida artister som Lizzy McAlpine och Phoebe Bridgers.

– Låten kom till under ett avsnitt av tv-serien White Lotus. Började som en jazzstandard-pastisch och slutade i den form som den är i nu. Den handlar om de saker och personer i livet som ständigt påverkar oss, men som kanske inte nödvändigtvis är bra för oss. Om trygga fadersröster och om det oändliga havet.

My Secret Moon finns ute den 13 September.