Discgolf, eller frisbeegolf som sporten kanske är mer känd som i folkmun, har funnits i Tanto sedan 1980.
Men nu ska två av de sju hålen tas bort då banan flyttas för att minimera risken för att andra besökare skadas.
Detta eftersom banan ligger där många människor vistas, berättar Esther Östin, stadsmiljöchef på Södermalms stadsdelsförvaltning
– Vår förhoppning är att det blir en bättre bana. Vi har ett nära samarbete med experten och bandesignern som ritade den ursprungliga banan för att den nya ska bli så bra som möjligt.
Köper inte argumenten
Banan kommer att ligga där hål 6 och 7 ligger i dag. Ludwig Söderqvist som ofta spela discgolf i parken tycker det är trist att banan minskar i storlek.
– Discgolf är en snabbt växande sport i Sverige och en seriös idrott som uppskattas av många. Att stänga ner en del av banan av säkerhetsskäl håller inte som argument.
Ludwig Söderqvist köper inte argumenten om säkerhet.
Klara Schmidt
Han har svårt att se att flygande frisbees i plast skulle utgöra någon större säkerhetsrisk. Dels för att det inte finns några hål på banan som kräver speciellt långa och hårda kast, dels för att han tror att spelarna väntar med att kasta om någon är i vägen.
– Och om en vind tar discen har jag svårt att se att någon blir allvarligt skadad. Om någon står 20 meter bort kommer discen ha tappat så mycket i hastighet när den väl kommer fram.
Inga klagomål
Esther Östin har ingen kännedom om skador från frisbees i Tanto och kan inte heller se några klagomål från andra besökare i stadens system.
– Men dagens moderna discar väger mer än traditionella frisbees, vilket innebär att det kan göra rejält ont om man till exempel blir träffad i huvudet.
Esther Östin förstår att discgolfare kan känna besvikelse, men lyfter att många olika intressen måste vägas in i parkerna.
– Trots att banan minskar något i storlek har vi gjort allt vi kan för att den ska vara rolig att spela på, för såväl nybörjare som mer erfarna.