Nordstan

Lager, pilsner, IPA, APA, ALE och porter. Listan på ölsorter kan göras lång. Systembolagets specialbutik Ölstudion i Nordstan har erbjudit det mesta och lite till på temat.

Efter fyra år i köpcentret stänger konceptbutiken och flyttar med sig flaskor, burkar och medarbetare till Majorna.

Bakgrunden till adressbytet är bland annat de stora ombyggnationerna som pågår i området i samband med Västlänken.

– Tiden för butiken löpte ut helt enkelt. Vi har hela tiden haft ett tidsbegränsat avtal i Nordstan, säger Eva Lundqvist Saleh, affärsutvecklare, Systembolaget.

Systembolaget

Fredag, 20 september ska den nya Ölstudion vara på plats i Systembolagets butik på Karl Johansgatan. Utbudet kommer vara sig likt men något mindre.

– Vi hade väldigt många artiklar i den gamla Ölstudion och även erbjudit varugrupper som cider och sake och mjöd. Sortimentet kommer att krympa något i Majorna på grund av platsbrist. Men kunderna kommer fortfarande kunna ta del av ett unikt öl-erbjudande.

Varför hamnar Ölstudion i Majorna?

– Vi tittade på vilka butiker i närområdet som hade plats och då passade den bäst. Dessutom har butiken redan ett ganska stort öl sortiment och kunder som är intresserade av öl.

Ölstudion i Nordstan har varit uppskattad av kunderna, menar Systembolaget. Eva Lundqvist Saleh tror att succén fortsätter på nya adressen.

– Det är lite som en destinationsbutik, på så sätt att man söker sig dit om man söker något speciellt som man inte hittar i övriga butiker. Vi tror att våra kunder kommer att hitta till Majorna.

Men Ölstudion i Majorna är också en temporär lösning.

– Det finns ingen permanent lösning klar än. När den är på plats kommer vi gå ut med information.