Höstlovet är här och i västerort är det fullspäckat med aktiviteter på fritidsgårdarna, parklekarna och 4H-gårdarna.

Riddersviks 4H-gård arrangerar för tredje året i rad spökspår under söndagen (27 oktober) och under dagtid har man ett dagläger som redan är fullbokat.

– Förra året kom 800 personer på spökspåret. Och att lägret lockar så många är jättekul. Är man under nio år ska man ha med sig vuxet sällskap på spökspåret, säger verksamhetschefen Christina Spanó.

Mycket sker i Vällingby

På måndagen och tisdagen får intresserade barn mellan 7 och 12 år göra gipsmasker med halloweentema på Stråket.

– De får göra dem läskiga, coola eller hur de vill, säger samordnaren Erika Lundin.

Höstlovet är här i västerort.

Höstlovet är här i västerort.

Mostphotos

På Tegelhögen, som arrangerar flest aktiviteter under veckan, blir det pumpatävling på tisdagen – den coolaste, finaste och läskigaste pumpan utses. Åkermyntans fritidsgård håller sin tävling på onsdagen.

Pingisfebern lever

Dagen efter fixar Tegelhögen halloween-bakning och gamingturnering i populära ”The finals.”

Kultur blir det en hel del av på Lyktan på onsdagen. Eller vad sägs om poesitävling, matlagning och tipsrunda med kulturtema?

Pingisfebern tycks överleva även halloween-veckan – på torsdagskvällen håller Lyktan parapingis-turnering.

– Man får testa att spela med fel hand, med armhålan eller på andra utmanande sätt, säger Erika Lundin.

Bowling och musikproduktion

På torsdagen drar alla fritidsgårdar till Åkeshov för gemensam bowling. Samma dag får de som vill lära sig mer om musikproduktion inne på Tegelhögens studio.

Fritidsgårdarna förbereder för ett stort disco på Tegelhögen i Vällingby på höstlovet. "Det blir en av veckans absoluta höjdpunkter", säger samordnaren Erika Lundin.

Fritidsgårdarna förbereder för ett stort disco på Tegelhögen i Vällingby på höstlovet. "Det blir en av veckans absoluta höjdpunkter", säger samordnaren Erika Lundin.

Mostphotos

– Och på fredagskvällen arrangerar alla fritidsgårdarna gemensamt disco på Tegelhögen. Det är första discot vi gör på detta sätt och vi tror det blir kanonbra, säger Erika Lundin.

På parkleken Gulsippan i Hässelby villastad får intresserade ta med egna tröjor på tisdagen och batikfärga dem. På onsdagen beger sig Gulsippan, parkleken Guldet och parkleken Ådalen till Hässelby IP för en friidrottsdag tillsammans med Hässelby SK friidrott.

Kusliga klassikern

Det som blivit till en kuslig klassiker bland parklekarna på höstlovet – spökspåret – hålls i Grimstaskogen på torsdagskvällen.

– Det blir säkert en av de mest populära aktiviteter i år också, säger Erika Lundin.

På torsdagen får den som vill bli halloween-sminkad på Guldet.

– Man får gärna komma utklädd i sin läskigaste outfit.

Höstlovet är här i västerort.

Höstlovet är här i västerort.

Mostphotos

Vid Ådalen blir det mycket bollsporter, lek och spel på tisdagen och torsdagen. Och på fredagen blir det party med halloween-tema.

I Spånga blir det ett speciellt höstlov för unga vid fritidsgården Grottan – hela gården flyttas nämligen tillfälligt till Spångafolkan, där man under måndagen har halloween-bakning, onsdagen matlagningskväll, torsdagen film-marathon och på fredagen halloween-godisjakt och tacoskväll. På lördagen blir det "Mario kart"-tävling.

Hantverksladan Riddersvik lär intresserade barn få arbeta med keramik, snickeri och smycken under sitt höstlovskollo.