Tidigare år har tältet på Hjorthagens IP garanterat lagen åtminstone ett pass i veckan med bra förhållanden. Men efter det uppmärksammade raset i samband med ett väderomslag förra säsongen har klubben dragit i nödbromsen.

– Om vi inte känner att vi kan garantera säkerheten måste vi hitta en annan lösning, säger Christian Gentile, verksamhetschef för Djurgårdens ungdomssektion.

Den här vintern har dessutom inneburit en tuff start med stora mängder snö. Christian Gentile ger dock ett gott betyg till Stockholms stads snöröjning av planen på Hjorthagens IP.

– Visst finns det lite rutiner att förbättra, men det går snabbt framåt med tanke på att man inte har plogat här på över tio år.

Christian Krigström Gentile, verksamhetschef för Djurgårdens ungdomssektion.

Christian Krigström Gentile, verksamhetschef för Djurgårdens ungdomssektion.

Djurgårdens IF

Ohållbar situation

Med det sagt är det en ohållbar situation för klubbens många lag, säger Christian Gentile.

– Det är extremt ansträngande, sämre än så här kan det nog inte bli. Vi har informerat om att det skulle bli en svår vinter, och det blev exakt så illa som vi sa. Vi har förståelse för att folk är upprörda.

Djurgården hoppas att staden ska ordna en uppvärmd plan på Hjorthagens IP till nästa vinter. Om det inte går i mål är Kristinebergs IP, som kommer att ha en uppvärmd plan tills dess, ett alternativ.

– Vi känner oss trygga med att vi har en bättre lösning nästa år.

Får det några sportsliga konsekvenser för lagen, till exempel spelutveckling?

– Nej, vi klarar en vinter, men sedan måste vi ha bättre förhållanden..