En minnesplats med blommor och ljus har skapats intill Huddingevägen. På mittrefugen finns en gosedjur och en handskriven hälsning.
I lördags kväll, strax före midnatt, blev en flicka i övre tonåren påkörd vid övergångsstället här i korsningen. Hon fördes till sjukhus med helikopter, men hennes liv gick inte att rädda. Tidigt på söndagsmorgonen meddelade polisen att flickan avlidit av sina skador.
– Vi blev jätteledsna över det som hände, det är så tragiskt, säger Yezda Özyer.
Yezda Özyer, Elif Ayranci och Kim Butsarakham går över den hårt trafikerade vägen varje dag och de tycker att det är obehagligt. "Det hade kunnat vara vi", säger Elif.
Angie Gray
Hon har precis korsat vägen tillsammans med kompisarna Elif Ayranci och Kim Butsarakham. De går på Sågbäcksgymnasiet och går över vägen varje dag på väg till matsalen på Huddingegymnasiet eller när de ska ha idrott.
– Det är obehagligt att gå här, det gäller att vara vaken. Det är en stor väg och bilarna kör fort. Det är ett stort övergångsställe, det är långt att gå över. Och vissa bilar kör trots att det är rött, säger Elif.
Flera andra gymnasieungdomar korsar vägen medan vi pratar. En bil rivstartar så fort det slår om till grönt och det går att känna vinddraget när de tunga lastbilarna dånar förbi. Flera Mitt i pratar med lyfter att bilarna kör väldigt fort på Huddingevägen.
Felix Morling med Mira bor strax intill Huddingevägen, men undviker både att gå över den och cykla längs med den.
Angie Gray
"Tyvärr inte förvånad"
Utanför Huddingehallen träffar vi Felix Morling med dottern Mira. De bor intill Huddingevägen.
– Den är livsfarlig. Jag undviker att röra mig vid den om jag inte kör bil, säger han.
Felix Morling blev bestört när han hörde om olyckan.
– Det är nästan som en olycka vid en obevakad järnvägsövergång. Men man blir tyvärr inte så förvånad.
Han har själv tonåringar hemma så olyckan kom nära.
– Det var obehagligt. Vi hade tonåringar som var på väg hem från pendeltåget precis innan. En åker moppe, han är instruerad att undvika Huddingevägen, men det är också svårt.
Huddingevägen är hårt trafikerad.
Angie Gray
Polisutredning pågår
Trafiksäkerheten på Huddingevägen är en fråga som dryftats i många år. Det är en hårt trafikerad väg, många tunga fordon och hög hastighet. Samtidigt är den som en pulsåder genom Huddinge och en väg som många korsar i sin vardag.
Trafikverket skriver själva på sin hemsida att det sker en hel del olyckor på sträckan mellan Huddingegymnasiet och Ågestavägen. För att öka säkerheten och minska spring över vägen har man de senaste åren placerat betongblock och belysningsstolpar i mitten av vägbanan. Man har också stängt en del utfarter, skapat en bussfil och byggt en gång- och cykelväg i norrgående riktning. Men hastigheten är 70 kilometer i timmen.
– Det finns flera skäl till att den är satt till 70, det beror på hela trafiksystemet. Det gäller att få ihop trafiken söder om Stockholm med kollektivtrafik och annat för att det ska funka, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, och fortsätter:
– Det är en svår balansgång med att få ihop ett effektivt trafiksystem och ändå ha hög säkerhet på samma ställen, det är alltid avvägningar.
Skulle de här korsningarna kunna ersättas med cirkulationsplatser för att höja säkerheten?
– Det har inte varit uppe till diskussion, jag vet inte varför. Det finns tankar på att titta vidare på hela 226:an (Huddingevägen), men det finns inget förslag ännu.
Trafikverket gör alltid en utredning efter en dödsolycka, men nu avvaktar man polisens utredning.
Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död, men uttalar sig inte mer kring olyckan.
– Vi har fått sin väldigt mycket uppgifter, men det är inget vi kan offentliggöra i nuläget, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.
En tonåring flicka blev påkörd vid övergångsstället i korsningen Huddingevägen/Lännavägen. Flickan avled av sina skador.
Angie Gray