Tisdagen den 8 oktober larmades polisen till en plats utomhus i närheten av Lidl och Pettersbergsvägen i Kungsängen. Det var invånare som hade hittat ett misstänkt föremål. 

En polispatrull kom till platsen och bedömde att nationella bombskyddet behövde ta om hand fyndet, vilket de gjorde.

Vid 21-tiden på kvällen var avspärrningarna borta. Polisen var till en början fåordig om vad man hade hittat och uppgav bara att bevis hade säkrats och beslag gjorts. 

Läsare har under helgen som varit vänt sig till Mitt i och berättat att polisens övervakningskameror nu finns uppsatta i samma område som insatsen ägde rum i förra veckan. En ökad närvaro av polispersonal har också märkts av i området.

Polisen: ”Ett explosivt farligt föremål”

Då Mitt i kontaktar kommunpolis Magnus Nilsson benämner han förra veckans fynd som: ”ett explosivt farligt föremål”, men han går inte in närmare på vad det rör sig om.

– Det finns ett beslut om övervakningskameror i området. Det är ett så kallat 90-dagarsbeslut som är fattat av vår lokalpolisområdeschef. Syftet är att förebygga och förhindra allvarlig brottslighet. Vilket innebär att det finns kopplingar till området som gör att vi vill ha upp kameror där. Sen har vi en ökad närvaro i området med olika typer av resurser, säger Magnus Nilsson.

Granne: "Allt man pratar om nu"

Mitt i har varit kontakt med en granne i området som beskriver att polisens ökade närvaro och förra veckans insats är "allt man pratar om nu".

– Jag tycker som granne att den ökade närvaron av poliser gör att man känner en ökad trygghet.