Stigberget Live 2024

Stigberget är en levande plats för kultur, människor, god mat och dryck! Stigberget Live har som plattform sedan releasen i september 2023 arbetat hårt för att kunna mätta det ständigt växande intresset för allt som händer i området genom att möjliggöra för besökare att ta del av det rika kulturutbud som finns här. I september i fjol genomfördes en releasekväll för appen i musiken och gemenskapens tecken. Därför öppnar arrangörerna för andra året i rad dörrarna för en festivalkväll utspridd mellan de sex scener och fria kulturaktörer på Stigberget som medverkar i Stigberget Live; Oceanen, Musikens Hus, Utopia Jazz, Hängmattan, Skeppet GBG och Fyrens Ölkafé. Line-up: Spiders, Dolce, Michaela Åberg, The Inseminoids, Funny Weather, Kid Fourteen, Xenia Kriisin, Maja Gödicke, Virves/Rantala/Källfelt, Sintflut, The Guilt, och Eric Liftig Blue Note Tribute. Biljetter går endast att köpa via evenemangsappen Stigberget Live. Förfest på Café Hängmattan sker dagen innan, fredag 11 oktober. Då kan man hämta ut sitt festivalarmband, köpa biljett, se spelscheman och tagga till!

Plats: Stigberget, lördag 12 oktober, kl. 18.00–02.00. Förfest på Hängmattan, Karl Johansgatan 16, fredag 11 oktober.

Russell Howard sätter världen till rätta på sitt eget unikt lustiga sätt.

Russell Howard sätter världen till rätta på sitt eget unikt lustiga sätt.

Pressbild

Russell Howard

Russell Howard, ”en av världens främsta komiker” om man ska tro Sunday Times, är tillbaka i Göteborg på sin Nordic Tour. När vi rullar från den ena globala krisen till den andra, häng på Russell, ”den upplyftande komedikungen”, när han sätter världen till rätta på sitt eget unikt lustiga sätt.

Plats: Draken Live, Järntorget, måndag 14 oktober, kl. 19.30–21.00.

Attentat – det klassiska punkbandet gör en fjärde spelning i stan på mindre än ett år.

Attentat – det klassiska punkbandet gör en fjärde spelning i stan på mindre än ett år.

Pressbild

Punk på Göta Älv – matiné

Attentat går på vatten just nu. Det klassiska punkbandet gör en fjärde spelning i stan på mindre än ett år. De två föreställningarna på Musikens Hus och Vegabryggeriet var utsålda till sista plats, så här är gubbsen och pojken igen. Bandet är på ett sjuhelvetes spelhumör och kommer med samma laguppställning som i våras. På allmän begäran blir det en matiné utan åldersgräns och med en alkoholfri bar till ett ungdomsanpassat biljettpris. Attentat och Misfit Maniacs på Göta Älv blir ännu en maritim spelning i en robust miljö. Detta event har blivit möjligt genom ett samarbete mellan punkföreningen Civil Label och Attentat. Första band på scen klockan 16.00 spik.

Plats: MS Götapetter, Gullbergs Strandgata 15, söndag 13 oktober, kl 15.00–19.05.

Jag är en människa – litterär och musikalisk föreställning om kvinnor i fängelse.

Jag är en människa – litterär och musikalisk föreställning om kvinnor i fängelse.

Nora Lorek

Jag är en människa

För ett år sedan släpptes den dokumentära boken Jag är en människa – kvinnor i fängelse, med djupintervjuer av 14 fängelsedömda kvinnor. Boken lyfter röster inifrån den plats som idag är föremål för glödhet politisk debatt om hårdare straff och enorm omstrukturering av Kriminalvården. En av de intervjuade kvinnorna svarade på frågan Vem är du? Jag är en människa. Det blev bokens titel. Nu har boken tagit scenisk form i den litterära och musikaliska föreställningen Jag är en människa. Läsning av författaren Annica Carlsson Bergdahl varvas med nyskriven musik för piano och röst av Ida Gillner.

Plats: Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget 8, onsdag 9 oktober, kl 19.00.

Ta med dig kompisarna, familj eller kollegorna och tagga dig på Göteborgs Tatueringsmässa.

Ta med dig kompisarna, familj eller kollegorna och tagga dig på Göteborgs Tatueringsmässa.

Pressbild

Göteborgs Tatueringsmässa

Göteborgs Tatueringsmässa arrangeras i anrika Valandhuset med ett 50-tal utställare på två våningar, samt tattoo, piercing, naglar, smycken, vinyl, skinn, art konst, barberare, ansiktsmålning, plus ett par lokala utställare där det kommer att finnas möjlighet till shopping. Under mässan har besökarna möjlighet att tatuera sig med utställare från Göteborg och andra delar av Sverige. Mingla runt och låt dig inspireras av vad dessa har att erbjuda. Vem vet, du kanske får med dig ett eget konstverk hem? Det blir liveband på scen, med DJ’s och underhållning, god mat och dryck.

Plats: Valand, Vasagatan 41, fredag och lördag, 11–12 oktober.