Stadsdelsdirektören är den högsta tjänstemannen som leder arbetet i stadsdelens förvaltning.

Gunilla Ekstrand började i Farsta i november 2020. Vid månadsskiftet lämnar sin post och drar till västerort. Ekstrand har handplockats av staden till tjänsten som stadsdelsdirektör i Hässelby-Vällingby – vars nuvarande direktör i sin tur flyttar till Järva.

– Hon är en erfaren förvaltningschef och vi tänker att det är där hon kan göra mest nytta just nu, säger Anita Lidberg, personaldirektör i Stockholms stad.

Vem som efterträder henne är inte klart. Tjänsten kommer att utlysas. Från och med 1 oktober kliver Fredrik Karlsson, nuvarande chef för hr och ekonomi, in som tillförordnad stadsdelsdirektör i Farsta.

– Det är en stor förlust för oss, då hon varit uppskattad som stadsdelsdirektör och som chef av medarbetarna, säger Laura Roselli (V), ordförande för Farsta stadsdelsnämnd om Gunilla Ekstrand.

Stolt över trygghetsarbete

Själv säger Gunilla Ekstrand så här om sin tid i Farsta:

– Det har varit fyra utvecklande och spännande år. Jag är stolt över hur förvaltningen och nämnden, tillsammans med polis och civilsamhället, har arbetat med det förebyggande arbetet och för att stärka tryggheten i Farsta.