Athina Kontou – Mother

För första gången utanför Tysklands gränser. Med sitt band Mother hyllar Athina Kontou skönheten och rikedomarna i kulturell mångfald. Athina Kontou växte upp mellan Tyskland och Grekland, i ett ständigt tillstånd av limbo utan att någonsin landa. Tyskland kändes dock alltid mer bekant för henne, medan den grekiska världen förblev förknippad med mystik och otillgänglighet. Genom sitt arbete med bandet Mother lyckades hon hitta sin väg in i den grekiska kulturen och skapa en plats där hennes egna upplevelser och hennes tvåkulturella identitet kunde ta form. Hennes arbete visar hur traditionell musik har följt med människor och tagit nya former på nya platser – en symbol för hur migration skapar kulturell mångfald och därigenom berikar ett samhälle.

Plats: Professional Music Business Meeting at GBG Utopia, Karl Johansgatan 6, fredag 25 oktober.

Smakfull Matvandring med Njutningsfrämjandet.

Smakfull Matvandring med Njutningsfrämjandet.

Pressbild

Matvandring

På samma sätt som Njutningsfrämjandets populära Ölvandring vandrar man runt i Göteborgs centrum och får lyssna på spännande historier och intressanta fakta. Nu handlar det dock om Göteborgs mathistoria. Det blir en blandad kompott från Göteborgs grundande till idag. På ett antal olika platser får en dessutom smaka på några av de fantastiska delikatesser som finns från Göteborgstrakten. Smakbitarna är ungefär att jämföra med en rejäl förrätt i storlek så det går utmärkt att gå vidare för att äta middag efter matvandringen. Huvudparten av godsakerna kommer som avslutning så kom inte vrålhungrig. Sträckan mäter ca 3,5 km. För att delta bör man kunna gå obehindrat. Vandringen avslutas utanför Skansen Kronan i Haga vilket innebär en rejäl backe med trappor på slutet. För mer info om bokning och tider se njutningsframjandet.se

Plats: Kopparmärra, Östra Larmgatan, lördag 26 oktober, kl. 12.00–14.00.

Let The Music Speak – Linnea Henriksson, Peter Jöback, Tomas Andersson Wij och Petra Marklund kommer att hylla Björn och Bennys låtskatt. Sverigepremiär på Scandinavium.

Let The Music Speak – Linnea Henriksson, Peter Jöback, Tomas Andersson Wij och Petra Marklund kommer att hylla Björn och Bennys låtskatt. Sverigepremiär på Scandinavium.

Pressbild

Let The Music Speak

Under hösten åker Peter Jöback, Linnea Henriksson, Tomas Andersson Wij och Petra Marklund ut på en arenaturné ihop för att hylla Björn Ulvaeus och Benny Andersson i en exklusiv konsert. Publiken kommer att bjudas på en resa genom ett halvt sekel, alltifrån ABBA via musikalerna till BAO och låtar som Björn & Benny skrivit åt andra artister. Konserten kommer att bli storslagen och generös samt vandra mellan många olika genres som svensk folkmusik, visa, pop, disco och 60-tals pop. Peter, Linnea, Tomas och Petra utlovar välbekanta melodier men även unika och personliga tolkningar ackompanjerade av en stor orkester. Artisterna kommer även att mötas i oväntade duetter. Bakom trummorna sitter ingen mindre än Per Lindvall, även känd som ”ABBA:s trummis”. Dancing Queen, Knowing me knowing you, Guldet blev till sand, Du är min man och Älska mej är några av låtarna som kommer att hyllas under kvällen.

Plats: Scandinavium, fredag 25 oktober.

Skandinaviens största retrospelsmässa nu även på hösten.

Skandinaviens största retrospelsmässa nu även på hösten.

Pressbild

Retrospelsmässa

Skandinaviens största retrospelsmässa äger såklart rum i Göteborg. Årets evenemang för dig som gillar retrospel, gaming, spelmusik, spelkonst, cosplay och allt runt spelkultur. Nu satsar arrangörerna även på ett höstevenemang, en uppföljning på vårens succé. Inträdesbiljetter och bordsbokningar via Tickster. Obs! Ingen inträdeskassa, endast biljetter gäller.

Plats: Kolgruvegatan 3, Ringön, lördag 26 till söndag 27 oktober, kl. 10.00–17.00.