Livvakten Carl

Livvakten Carl levde ett liv som kunde liknas vid en Hollywoodfilm. Han var en eftertraktad livvakt för världens mest inflytelserika personligheter – företagsledare, världsartister och politiska ledare. Efter många år i London lämnar Carl den hektiska tillvaron som livvakt för ett lugnare liv hemma i Sverige igen. En solig sensommardag blir Carl skjuten fem gånger och får syra kastat i ansiktet. ”Det är ett privilegium att få vara med i livet och känna fysiska skador och motgångar för att sedan övervinna dem med mitt mindset. Jag ser fram emot att dela denna resa under höstens turné”, säger Livvakten Carl. Under showen får publiken en unik inblick i hur man överkommer det omöjliga och hur du vänder motgång till framgång. Carl delar med sig av alla de insikter och lärdomar han samlat på sig under sin resa, komplett med praktiska lifehacks som går att tillämpa i det dagliga livet.

Plats: Aftonstjärnan, Plåtslagaregatan 2, onsdag 30 oktober, kl. 19.00.

AQUA är redo att än en gång erövra världen med sina energifyllda liveframträdanden och tisdag 29 oktober intar de Filmstudions scen för en oförglömligt rosa kväll.

AQUA är redo att än en gång erövra världen med sina energifyllda liveframträdanden och tisdag 29 oktober intar de Filmstudions scen för en oförglömligt rosa kväll.

Pressbild

AQUA

Ingen annan grupp representerar slutet av 90-talet som den danska AQUA. Gruppen fick sitt genombrott år 1997 med sitt debutalbum Aquarium. Albumet innehöll hitlåtar som Turn Back Time, Doctor Jones och inte minst världshiten Barbie Girl som snabbt spred sig som en löpeld världen över. Tack vare den dockcentrerade berättelsen och den underhållande musikvideon, som perfekt matchade det lekfulla estetiken på 90-talet, rusade singeln högst upp på listorna världen över och blev omedelbart en klassiker. Gruppen har sålt 38 miljoner album, 7 miljoner singlar och tillhör den absoluta eliten inom popmusik. Tidigt 2022 nådde musikvideon till Barbie Girl över en miljard visningar på YouTube. Bara en sån sak!

Plats: Filmstudion, Polstjärnegatan 10, tisdag 29 oktober, dörrar kl. 18.00, på scen kl. 19.30. Åldersgräns 18 år.

Bosphorus Ensemble – snart på House of Possibilias.

Bosphorus Ensemble – snart på House of Possibilias.

Per T Buhre

Bosphorus Ensemble – Det kommer alltid finnas blommor

Bosphorus Ensemble – orkestern från Göteborg med fjorton musiker – är ute på turné och landar på hemmaplan med nya konsertprogrammet Det kommer alltid finnas blommor, en musikalisk blomsterprakt med musik från olika delar av Mellanöstern. Ensemble som bildades 2016 spelar en blandning av klassisk och traditionell musik. Instrumentalisterna, med ursprung från flera olika länder, skapar en bro mellan olika kulturer med sin musik. "Huvudtanken är att ha med musik från Mellanöstern och speciellt från områden som vi inte hör musik ifrån så ofta på grund av en komplex politisk situation", säger orkesterledaren Ahmad Al-Khatib som även har med en av sina egna kompositioner i konsertprogrammet. Kulturskolan medverkar på konserten som ingår i Planeta Festival.

Plats: House of Possibilias, Granåsgatan 2, Hisings Backa, lördag 26 oktober, kl. 18.00.

Basildon – en Depeche Mode-fest med fokus på de tidiga åren.

Basildon – en Depeche Mode-fest med fokus på de tidiga åren.

Pressbild

Depeche Mode-fest: Basildon

Dags för ännu en helkväll dedikerad till Depeche Mode. Denna gång fokuserar arrangörerna på de tidiga åren. Kvällen med middag med quiz och annat kul. Vid 21 övergår kvällen i klubbkväll. Helkvällsbiljetten ger tillträde redan klockan 18.00 med middag kl 19.00. Det bjuds på vegetarisk mat och givetvis blir det kaffe med nåt sött efter. I baren finns massa god dryck att inhandla under hela kvällen. Vid 21.00 får de med klubbiljett joina. Under kvällen kommer det förutom en massa DM från kvällens DJs även bjudas på sköna DM-tolkningar live med Jonas Groth från Piston Damp och Apoptygma Berzerk. Ålder 18 år. 

Plats: Café Hängmattan, Karl Johansgatan 16, lördag 26 oktober, kl. 18.00–02.00, kl. 21.00–02.00 för de med klubbiljett.