Grundskole- och gymnasienämnden får nära 933 miljoner kronor nästa år, enligt S-V-C-MP-styrets budget.
Ett av de uttalade målen är att utöka skolpengen, och det mer än vanligt.
Vad det innebär i kronor återstår att se. Klart är att övriga partier – L, M, KD och SD – vill ge mer pengar till plugget.
– Skolan är vår stora satsning i budgeten, säger Johan Storåkers (L), oppositionsråd.
Liksom övriga oppositionspartier lägger L fram en så kallad skuggbudget, ett alternativt budgetförslag som med all sannolikhet inte antas av kommunfullmäktige. I förslaget lägger partiet 993 miljoner kronor till skolan, vilket är 60 miljoner mer än i styrets budget.
Även här står Sundbybergs relativt låga skolpeng i fokus.
– Vi är positiva för att styret satsar, men vi tycker inte att det är tillräckligt. Det hade varit en sak om vi låg på femte plats i länet, men vi ligger på bottennivå, säger Johan Storåkers.
"Omotiverade" sommargågator
Samtidigt får andra nämnder mindre i L:s budgetförslag än i styrets. I social- och arbetsmarknadsnämnden rör det sig om 31 miljoner kronor mindre, i stadsmiljö- och trafiknämnden 30 miljoner.
Kalkylerna ska gå ihop genom att få fler människor i arbete och skippa "omotiverade" satsningar på till exempel sommargågator och popup-parker, resonerar Storåkers.
– Politik handlar alltid om prioriteringar. Vi tror på ett rikt föreningsliv och en tydlig arbetslinje.
Vad ser du framför dig med styrets budget?
– Det kommer inte att bli några stora förändringar, det vore överdrivet att påstå. Det jag ser som en utmaning är att ha attraktiva skolor, speciellt med löneläget.
M vill sänka skatten
Moderaterna föreslår i sin tur fem miljoner kronor mer än styret på skolan i sin skuggbudget. Partiet vill också se en skattesänkning med tio öre per intjänad hundralapp – samt ett budgeterat överskott på två procent.
– För att spara till sämre tider, säger Gustaf Reinfeldt (M), oppositionsråd.
I S-V-C-MP-styrets budget för 2025 får så gott som alla nämnder mer pengar jämfört med i förra budgeten. När partierna presenterade sitt budgetförslag riktade de kritik mot regeringen, som de menar inte satsar på kommunerna.
Gustaf Reinfeldt anser i sin tur att många verksamheter är "ineffektiva i sin kostnadsbild".
– I grund och botten är det kommunpolitikernas uppdrag att sätta ramarna för hur mycket byråkratin kan växa. Det gör man inte i det här styret.