I slutet av förra året åtalades en kvinna i 30-årsåldern för mordförsök, efter att i ett psykosliknande tillstånd med kniv attackerat en nära anhörig efter ett bråk.

Polisen hittade offret utanför lägenhetshusets port med flera skär- och huggskador. Den misstänka kvinnan greps två dagar senare.

Inte livshotande

Tingsrätten fann kvinnan skyldig till grov misshandel. De skriver att kniven i fråga var en fruktkniv och inte av "alltför farlig karaktär" och att sårskadorna var ytliga. Bedömningen var därför att våldet inte varit livshotande.

Domstolen slog även fast att hon begått brottet under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Stretade emot

Hon fälldes även för våldsamt motstånd eftersom hon stretade emot när hon greps.

Målet överklagades till hovrätten som i början april fastställde tingsrättens dom. Påföljden blir rättspsykiatrisk vård.

Kvinna åtalad för mordförsök på nära anhörig

Brottet ska ha skett i somras i en lägenhet på Södermalm som kvinnan och den anhöriga delade.

Enligt åtalet har en kvinna i 30-årsåldern i ett psykosliknande tillstånd med kniv attackerat en nära anhörig efter ett bråk.

Offret, som fick flera skär- och huggskador, hittades av polis utanför porten till lägenhetshuset och fördes med ambulans till sjukhus. Den misstänkta kvinnan hade då försvunnit, men greps två dagar senare.

Den anhörigas skador ska inte ha varit livshotande, men enligt åtalet fanns en fara för att hon skulle dö. Kvinnan står därför åtalad för mordförsök, samt för våldsamt motstånd i samband med gripandet. Hon nekar till brott.

En kvinna har åtalats vid Stockholms tingrätt.

En kvinna har åtalats vid Stockholms tingrätt.

Kvinna åtalad för mordförsök på nära anhörig

Attacken skedde i ett psykosliknande tillstånd. Den misstänka greps två dagar senare.