En lastbil körde av vägen på Ekerövägen och in på Christer Westrins tomt vid Söderby på Munsö vid 9-tiden i torsdags. Fyra meter av tujahäck mejades ner innan föraren fick stopp på lastbilen.

– Från smällen tills bromssträckan var slut var det mellan 130 och 140 meter. Det ser rätt illa ut här nu. Sorgligast är det med tujorna, de var planterade av min far för 24 år sedan, säger Christer Westrin.

Tujorna som mejades ner var 24 år gamla.

Tujorna som mejades ner var 24 år gamla.

Privat

Det var en däckexplosion som var orsaken till att lastbilen körde av vägen, men Christer Westrin menar att en olycka var förväntad.

– Jag har bara gått och väntat på det här. Det var en tidsfråga innan något skedde. Och hade jag varit på väg ut med min bil när det hände så hade jag inte suttit här idag. 

Vill ha förändring

Olyckan är polisanmäld och försäkringsbolagen är inkopplade.

– Så det kommer säkert ordna sig med det där, men vad jag vill är att det ska bli en förändring, så att inte något värre händer nästa gång.

Det är nämligen få bilförare som håller hastighetsgränsen på Ekerövägen, menar han.

– Folk släpper inte ut sina barn att gå eller cykla lägst vägen, utan skjutsar dem till skola, träningar och kompisar. Och det förstår jag. Jag bor nära vägen och ser allt som oftast vansinneskörningar längs vägen.

Han har varit i kontakt med Trafikverket som ansvarar för vägen.

– Jag blir bollad mellan Trafikverket, kommunen och polisen. Ingen verkar vilja ta ansvar.

Mitt i Mälarö har sökt Trafikverket.