Tidigare i veckan meddelade Maarit Nordmark om sin avgång som gruppledare för Liberalerna i Danderyd.

Ett okontroversiellt beslutar, meddelar Sätraängsbon.

Arbetsbördan har blivit för mycket där hennes ordinarie jobb har fått skötas på helger och kvällar. Till vardags jobbar hon för och är partner i Kinnerton Capital och hennes ansvarsområde för Sverige och Finland behöver uppmärksamhet.

– Jag har funderat på det här och var tvungen att göra ett val, säger Maarit Nordmark.

– Att sitta som gruppledare i majoriteten i Danderyd så måste du hinna med många möten på dagtid. Det fungerar inte med mitt jobb.

Hon stannar i sina övriga uppdrag, totalt fyra av fem, bland annat som ordförande för Djursholms AB.

Maarit Nordmark var innan valet ordförande för Liberalerna i Danderyd innan lokalgruppen gjorde en rockad, och hon tog uppdraget som gruppledare.

En givande period, menar Nordmark.

– Det är väldigt givande att som förtroendevald få vara med i diskussionen om kommunens utveckling och få sig en helhetsbild. Jag har varit aktiv i 20 år i lokalpolitiken så det har varit stimulerande. Man lär sig väldigt mycket, och det kommer jag fortsätta göra i mina andra uppdrag.

Annika Linde, andra vice ordförande i kommunfullmäktige och första vice ordförande i Utbildningsnämnden, tar över. Hon är numer pensionerad professor i virologi och läkare, och ser fram emot uppdraget.

– Det är väldigt intressant eftersom jag får en bättre helhetsbild av alla händelserna i kommunen, och i viss mån kommer jag kunna påverka från min position, det tycker jag är lite spännande, säger hon.

Hon tycker det är synd att Maarit Nordmark måste sluta.

– Det är problematiskt att så pass få i kommunalpolitiken tillhör den yrkesverksamma kategorin, eftersom de inte hinner, det hade jag gärna sett att det vore fler, säger Annika Linde.