På plats vid stormötet som Jeanette Strömberg ordnade i Fruängens skola var bland andra representanter för Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning. Där är man glad över initiativet från en engagerad medborgare.

– Det är ett superbra initiativ som vi ser väldigt positivt på. Vi vill gärna få till en samverkan, säger Clas Cederlid, trygghetsstrateg vid stadsdelsförvaltningen.

Han och hans kolleger utvecklar just nu samverkan med nattvandringsgrupperna i stadsdelen, för att få dem att känna sig som en "naturlig del av det brottsförebyggande arbetet". Det handlar om att ge nattvandrarna regelbunden information om händelser och lägesbilder, ha föreläsningar och digitala möten.

– Vi tänker oss att vi kan ha en liknande samverkan med den nya grupp som Jeanette Strömberg har startat. Men allt är väldigt nytt så vi är inte klara över formerna än, säger Clas Cederlid.

"Mycket har gjorts"

På stormötet i Fruängens skola berättade anställda vid stadsdelsförvaltningen om hur man arbetar med trygghetsfrågor och förebyggande arbete och vilket stöd som finns att få, både för barn, unga och föräldrar.

Över tid sticker inte Fruängen ut i brottslighet.

– Inom avdelningen för individ och familj jobbar man bland annat med att fånga upp barn och unga i tid. Vår avdelning verkar för att öka trivsel och trygghet i områdena, säger Clas Cederlid.

Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning tittar på hur platsen vid tunneln,där pojken mördades kan göras tryggare.

Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning tittar på hur platsen vid tunneln,där pojken mördades kan göras tryggare.

Märta Lefvert

I Fruängen tittar man nu på hur man kan öka tryggheten vid den tunnel där mordet ägde rum. Clas Cederlid betonar också vikten av att bygga en rättvis bild av Fruängen.

– Det har hänt två fruktansvärda mord på kort tid, ett på Mälarhöjdens IP och ett i centrum. Men det är viktigt att bilden av Fruängen inte präglas av dem. Över tid sticker inte Fruängen ut i brottslighet och otrygghet.