Bygghissarna brummar mekaniskt när de går upp och ned mellan nya våningsplan.
Nästa bostadshus tar form där en första, just nu halvsåld, etapp flyttar in i mars 2025.
I veckan flyttade 500 JM-medarbetare in i den stora tegelbyggnad som numera blockerar trafiktäta Frösundaleden.
Då slog även lunchrestaurangen Bistro Matilda upp dörrarna i samma hus, som även gymkedjan Sats öppnat i.
Det rör på sig i Haga norra.
Över förväntan, säger Jennie Skog på Bistro Matilda om första öppna veckan. "Vi har haft 200-300 lunchgäster per dag".
Mikael Andersson
"Skitsnyggt"
Familjen Hatzigeorgiou var först att flytta in i områdets hus ovanpå Bilia. Det var hösten 2021 när Mitt i hälsade på bland flyttkartonger och framtidsdrömmar.
Tre år senare bor Jimmy Hatzigeorgiou bor kvar i samma fyra med fru och två söner.
– Vi trivs, vi gillar ju att bo på en byggarbetsplats, säger Jimmy och blickar upp mot grannhusets tegelfasad.
– När man bygger nya områden fegar man ofta ur när det gäller arkitekturen. Men här är det stort, högt. Jag tycker det är skitsnyggt.
Fabege säger sig till kvarteren ha hämtat inspiration från 1800-talets stenstäder. Konst, grönska och uteserveringar ska ge en känsla av storstäder som Paris.
Jimmy Hatzigeorgiou har bott i Haga Norra med sin familj i tre år och gillar att se hemkvarteren växa fram. "Vem vet, vi kanske blir uttråkade sen när byggställningarna plockas bort", säger han.
Mikael Andersson
Om Jimmy känner Parisvibbar? Comme ci comme ça.
– Inte än. Det skulle behövas något som är öppet på helgen när man är hemma med barnen, ett fik, en kvarterskrog. Och en mataffär. Idag går vi till Mallen för att handla och jag brukar åka till Östermalm och handla helgfrukost till familjen. Men jag tycker inte man kan klaga eftersom det fortfarande byggs. Ju mer folk i området desto bättre blir utbudet för oss som bor här.
Prövande år
På restaurang Torfredsplatsen 3 serveras dagens sista lunchtallrikar med spagetti vongole.
– Vi har ökat luncherna med tio procent sen Sats flyttade hit. Att JM kommer är positivt, det har vi har väntat på, säger driftchef Kostas Christou.
De öppnade 2021. Första åren har varit tuffa.
– När det är inflation och höga priser är luncher det första människor drar in på. Folk vill heller inte gå ut och äta på en bullrig byggarbetsplats. Men vi har hela tiden tänkt långsiktigt.
Kostas Christou på Torfredsplatsen 3 märker att det är mer folk på luncherna. Restaurangen funderar på att utöka sina öppettider efter årsskiftet.
Mikael Andersson
Franska stenar
418 lägenheter är inflyttade, ungefär lika många återstår.
Det blir bostadsrätter, hyresrätter och äganderätter, stadsradhus på taken såväl som små studiolägenheter, och fler kontor.
Johan Zachrisson, affärsutvecklingschef på Fabege, anser redan nu att en kontinental vibb börjar kännas i kvarteret.
– Jag tycker den kommer nu, steg för steg. Det är ju inte husen och marken utan mänskligt liv som skapar en känsla, nu tas byggnaderna i bruk och nästa år öppnar en kvällsöppen restaurang.
SEN. Skiss över nya Mathildatorget med kontorshuset där JM flyttat in till höger. I tidigare skisser fanns en idé att glasa in delar av torget men det har dömts ut som för dyrt och underhållskrävande.
Walk the room
Och kanske kan ett parti gatsten hjälpa den franska vibben på traven?
Fabege, som jobbar mycket med återbruk av såväl fasad- som gatusten, har köpt in sten som kring 1839 användes i byggandet av Versailles-Chantiers järnvägsstation i Frankrike. Den ska läggas på ytor av nya Mathildatorget.
– Vi har letat efter material som kan addera själ och karaktär och bidra till visionen för området. Att gatstenen är fransk var mer en tillfällighet, men det var lätt att känna att det var rätt, säger Johan Zachrisson.