Som en del av krogsatsningen i Slakthusområdet öppnade krogen Afrika i början på året. Den tidigare huvudägarens bolag försattes i konkurs i september, något sajten Fastighetsvärlden var först att berätta. Trots huvudägarens konkurs höll restaurangen öppet in i oktober innan dörrarna stängdes.
På torsdagen öppnades restaurangen igen med förändrat ägarskap och koncept. Namnet är nu "Afrika Stockholm".

Inleder med buffé

I väntan på tillstånd för alkohol kommer man till en början ha öppet lunchtid.

– Vi kommer att satsa på buffé fram till dess, säger nya delägaren och köksansvarige Tesfit Gebreab.

För att folk ska hitta hit och lockas att prova nya smaker är buffén gratis första timmen, måndag-fredag, fram till den 21 november.

Tesfit tänker precis som tidigare ägare att servera mat från olika delar av Afrika. Men med en stor skillnad.

– Jag tänker göra förändringar varje månad. Folk ska inte tröttna på samma rätter, utan vilja komma tillbaka, säger kocken som också ligger bakom foodtrucken Eri-Ethio Taste.

Vincent Vintilescu som är vd för nystartade bolaget Restaurang Afrika Stockholm hälsar de första gästerna välkomna.

Vincent Vintilescu som är vd för nystartade bolaget Restaurang Afrika Stockholm hälsar de första gästerna välkomna.

Anders Björklund

Känns igen

När Mitt i kommer inför nyöppningen är maten nästan klar, samtidigt som några hantverkare plockar ihop. Lokalerna känns igen. Men stora matsalen har målats om och även några andra förändringar har skett.

Väggarna i matsalen på nedre plan har fått ny färg och nya målningar under tiden restaurangen varit stängd.

Väggarna i matsalen på nedre plan har fått ny färg och nya målningar under tiden restaurangen varit stängd.

Anders Björklund

Efter en stund hälsar Vincent Vintilescu de första matgästerna välkomna. Han och hans far Wilhelm är delägare. Den sistnämnde har investerat och utvecklat många svenska restauranger genom åren, bland annat Olearys, Pinchos och Hawaii Poké.

När restaurangen fått alkholtillstånd ska man börja ha öppet även på kvällarna och servera från à la carte-menyn.

– Huvudfokuset är mat och dryck. Men det kommer att bli musik och underhållning på helgerna. Åtminstone en gång i månaden kommer det att vara kulturarrangemang i form av exempelvis film, workshops eller dans, säger Vincent Vintilescu.