Göteborg

Nu är programmet för Göteborgs Kulturkalas 2024 ute, och som vanligt är hela kalaset gratis och öppet för alla mellan 29 augusti–1 september.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda så många stora artister och ett så brett program, helt gratis, säger Anna Mjörnvik, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas. Extra spännande i år att vi växlar upp och satsar på ett större engångsfritt festivalområde.

På stora scenen på Kungstorget kommer en rad artister att spela, däribland Medina, The Hellacopters, Omar Rudberg, Dina Ögon, Loreen, Adaam och Maxida Märak. Under Mix Megapols Sensommarkväll kommer Magnus Uggla, Miriam Bryant och Newkid att spela.

Dansband i Nordstan

Dansbanden är tillbaka på Göteborgs Kulturkalas, i år i Nordstan. Det blir Streaplers, Shine och Bhonus som spelar varsin kväll på Nordstadstorget den 29–31 augusti.

– Vi vet att dansband är en mycket efterlängtad programpunkt av många, så det är roligt att vi kan tillgodose det i år, säger Anna Mjörnvik.

Kungstorget, Grönsakstorget och Slottsskogen är de tre största festivalplatserna. Den största scenen blir på Kungstorget, med Streetfoodfestivalen i anslutning med runt 60 foodtrucks.

Kreativa aktiviteter

Festivalens familjeområde är på Slottsskogsvallen. I Azaleadalen blir det Banff Mountain Film Festival med friluftsaktiviteter och utomhusbio. 

Grönsakstorget har unga som målgrupp och där blir det dans, kreativa aktiviteter och musikframträdanden som hiphop, graffiti, återbruk av kläder, boktips och DJ.

Dessutom bjuder årets kalas på Tellusfestivalen i Bergsjön, Ö-fest på Ringön, Göteborgs Dans- och Teaterfestival i Bältespännarparken, Gospel i Flunsåsparken, föreställningar på GöteborgsOperan och Göteborgs Symfoniker på Frölunda Torg och mycket mer.