Det är Öhlins nuvarande ägare, amerikanska Tenneco, som säljer bolaget till italienska Brembo efter några tuffa år.

Så sent som i våras varslade företaget 24 av de runt 300 anställda i Upplands Väsby om uppsägning. Globalt landade det i att 48 tjänster, inklusive konsulter och inhyrd personal, försvann – men enbart två personer sades upp i Upplands Väsby.

En av de anställda, som inte vill ha sitt namn med, säger att de som jobbar där överlag är positiva till affären. Hen bekräftar att det varit tufft sedan coronapandemin, med besparingar och nedskärningar.

– Beskedet togs emot med applåder. De flesta är hoppfulla om att det kommer att bli bättre framåt. Men självklart följer även en viss osäkerhet med nya ägare. Man vet ju inte hur planerna ser ut för framtiden.

Inga konsekvenser

Enligt Viveca Lundberg, marknads- och kommunikationschef på Öhlins Racing, finns inga tecken på att affären får några konsekvenser för kontor och tillverkning i Upplands Väsby.

– I dagsläget har vi inga indikationer på förändringar, när affären har fullföljts kan vi säga mer om vad det innebär på längre sikt, säger hon.

Vad innebär försäljningen?

– Brembo och vi har produkter som kompletterar varandra. Tillsammans har vi möjligheten att bli en helhetsleverantör för fordonsdynamik.

Affären väntas vara i hamn i början av nästa år.