Mitt i har i flera artiklar berättat om problematiken i Bagartorp, som är ett av polisens prioriterade områden.
Kriminella nätverk och öppen droghandel gör det till prio ett att förhindra nyrekrytering av barn och unga.
Föräldrar i området har krävt krafttag men samtidigt skapar den ökade polisnärvaron spänningar.
Flera föräldrar berättar hur deras tonåringar ständigt stoppas och visiteras, trots att de inte gjort något.
– Min son och hans kompisar blev visiterade tre gånger samma kväll på väg mellan pizzerian till träningen. De blir bemötta som kriminella, på grund av de rör sig ute, kanske har svarta jackor och huvtröjor, säger Tom Bagheri.
Han säger att polisen flera gånger haft dålig attityd och uttryckt sig nedlåtande mot ungdomarna.
– Det handlar inte om lättkränkthet. Men om man vill ha respekt hos 14-15-åringar så behöver man också bete sig sjyst, respektfullt. Hur man uttrycker sig har betydelse för utfallet.
De berättar att de pratar med sina barn hemma, förklarar att polisen måste göra sitt jobb. Och har man inte gjort något behöver man inte vara orolig.
– Men jag förstår grabbarna också. De fick ställa sig här på torget och bli fotograferade av polisen medan folk var väg hem till fredagsmyset. Det klart att allmänheten tänker att de begått brott när de ser dem står där med fyra poliser, säger Sharon Ghebtzawi.
Föräldrarna tycker att det är bra att polisen är på plats, men är kritiska till mängden visitationer.
– Är det verkligen vettigt att använda dyrbara polisresurser så här?, säger Kristin Björnberg.
Viktig metod
Raoul Silverbring och Daniel Godman, chef för områdespolisverksamheten respektive kommunpolis, är på torget för bemöta föräldrarna.
Den som vistas på en plats där det förekommer droger och kriminella nätverk får finna sig i att polisen ställer frågor, menar de.
– Det är genom de metoderna som vi upptäcker brott och ungdomar i riskzonen. Samtidigt ska vi visa behärskning och ha ett bra bemötande. Ju yngre ungdomarna är desto mer hänsyn, säger Raoul Silverbring.
Sharon Ghebtzawi och Kristin Björnberg berättar att ungdomar kan stoppas för kontroll flera gånger per kväll. "Alternativet, att inte vara nyfikna och kontrollera, det finns inte för oss", säger polisen Raoul Silverbring som efter mötet på torget byter telefonnummer med mammorna för fortsatt kontakt.
Stefan Källstigen
För att visiteras krävs generellt en skälig misstanke om brott, men polislagen medger även visitation i förebyggande syfte, till exempel när en person omhändertas eller avlägsnas.
– Vi går inte runt och visiterar folk godtyckligt, en visitation ska grundas på en juridisk bedömning av varje enskild person. Men det är jätteviktigt att vi är bra på att kommunicera varför vi jobbar som vi gör, både för ungdomen själv och föräldrarna, säger Daniel Godman.
De betonar vikten av att jobba både ingripande och förtroendeskapande.
Hur ser ni på att det senare enligt föräldrarna riskerar att gå förlorat?
– Där behöver vi vara lyhörda och inlyssnande. Vi är helt beroende av folks förtroende. Utan det får vi inte tipsen och kännedomen vi behöver. Så klart vi inte bygger förtroende om det upplevs så här, säger Raoul Silverbring.
Många orosanmälningar
Förutom att deras ungdomar känner sig misstänkliggjorda betyder ett polisingripande en orosanmälan. Då kopplas socialtjänsten in.
Föräldrar beskriver hur de gång på gång får samtalen från soc som avslutar ärendena efter ett möte.
Det distraherar inte bara vardagen utan urvattnar själva innebörden, tycker de.
Men så är lagen skriven, säger Raoul Silverbring.
– Vi är skyldiga att skriva en orosanmälning om det finns oro för barnet.
Nya tillfälliga fritidsgården tror föräldrarna kan kyla av spänningarna. Med den får ungdomarna en plats att vara på istället för att hänga ute.
Stefan Källstigen
Han tillägger att det är önskvärt att polisen i större utsträckning är med på möten mellan familjer och socialtjänst för att tydliggöra grunden för orosanmälan bakom.
Polisen delar föräldrarnas önskan om fältassistenter i området i samverkan med ett mer lokalt polisteam. Polisens närvaro behöver avdramatiseras, tycker alla.
– Det är mest effektivt med samma resurser på plats med kunskap om området och individerna. Samtidigt är det ett exceptionellt läge med barn som begår grova brott, 15-åringar som styr 12-åringar. Det är många områden utöver Bagartorp som behöver vår uppmärksamhet.