I slutet av maj berättade Mitt i om Plåtparkens flytt från läget nära Skanstull till Marievik på andra sidan Årstaviken. I början av juni öppnade det som programchefen och krögaren Peter Schröder kallade "Stockholms bästa sommarhäng". Eftersom alla bygglov inte var klara blev det emellertid lite av en smygstart.

– Den första månaden var det ingen riktig containerpark som vi vill att det ska vara. Sedan blev det mycket mer jobb i och med att vi var tvungna att göra etableringen i två steg.

Sedan ungefär en månad är allt på plats.

– Ja, nu är det en ordentlig etablering med olika aktiviteter, som bastuar, boulebanor och loppisar. Vi har också satsat mycket på att visa sport, både från EM och OS.

Peter Schröder, programchef vid Plåtparken, är nöjd med första säsongen i söderort.

Peter Schröder, programchef vid Plåtparken, är nöjd med första säsongen i söderort.

Johannes Äng

Har matmarknader

I matväg erbjuder Plåtparken hamburgare från det egna köket och koreanska bao buns och bowls från Hoi Pollois foodtruck på vardagar. Fredagar och lördagar utökas utbudet till en matmarknad då det kommer olika foodtrucks och mobila kök som serverar mat från alla delar av världen.

– Matmarknaden kommer att fortsätta minst halva september, lovar Peter Schröder.

När det gäller aktiviteter finns det tre bastur som vardera rymmer fyra personer. Hittills har badsugna fått boka i baren men Peter Schröder berättar att de jobbar på att ordna ett bokningssystem på sajten.

Tre till fyra kvällar i veckan spelar en dj och ibland spelar ett jazzband eller annan liveartist.

Jar tagits emot väl

Trots de initiala problemen tycker Peter Schröder att Plåtparken har tagits emot väl på sin nya adress.

– Det har gått över förväntan. Folk har hittat hit snabbare än vi trodde. Vi hade en bra plats förra sommaren, men det här känns ännu bättre, lite mindre väderberoende. På kvällarna är det ofta bra tryck, speciellt när vädret är gynnsamt. Vi är väl annorlunda jämfört med ställena som finns i närheten.

Även bland dem som bor i området har konceptet landat väl.

– Vi har haft ett par klagomål på ljud, men väldigt många positiva reaktioner.

Flyttar in i Modehuset

Faktum är att Plåtparken blir kvar i området betydligt längre än till början av hösten. I mitten av september tar man över lokalen på Marieviksvägen i det som är känt som Modehuset, där Nida catering och festvåning har drivit lunchrestaurang.

– Det känns otroligt spännande och kul att bli kvar i området, men vi vill inte avslöja för mycket av våra planer ännu, säger Peter Schröder.