Göteborg

För tjugo år sedan gjorde Hellsongs sin första spelning i en lada ute i Älvängen. Ingen av bandmedlemmarna hade väl då kunnat ana att deras frihetliga tolkningar av gamla rock- och metal-örhängen skulle leda till såväl grammisnominering, som ett gäng album och omfattande internationellt turnerande. 

Ingen hade heller kunnat tro att det som då kändes som ett mörkt politiskt landskap skulle stå sig blekt mot dagens läge. 

Mot strömmen

Så i rättan tid gör nu därför Hellsongs en sprakande återkomst med sitt nya album The Return of the Hellsingers som släpps 25 oktober både här och där.

– Samtiden är full och borde ha gått hem för länge sedan. Ett gäng går som vanligt mot strömmen. Efter att ha nyktrat till i närmre ett decennium, har vi i Hellsongs tagit oss upp ur soffan och är redo att utmana – fler, äldre och argare än någonsin, skriver bandet på sin hemsida.

Ny uppsättning

Med en ny uppsättning medlemmar och röster så är paletten bredare än förut, vilket också hörs tydligt i de nio spåren – fem covers, fyra egna, vars ljudbild spänner från det akustiskt sparsmakade till det slamrigt uppstudsiga.

Budskap om motstånd, kärlek och gemenskap går som en röd tråd genom plattan, den här gången med låtar av bland annat Rage Against The Machine, Refused, AC/DC & Green Day. 

2 november kör bandet live på Skeppet GBG.