Liseberg

Rekordåket genomfördes i Valkyria, Europas längsta så kallade Dive Coaster – en berg- och dalbana med ett vertikalt drop på hela 50 meter. 

– Fantastiskt kul med världsrekordet, men viktigast av allt var att vi på det här viset kunde manifestera seniorers rätt att ha kul och få uppleva spänning, säger Mårten Westlund, PR- och kommunikationschef på Liseberg.

Stort gensvar

För några veckor sedan gick Liseberg ut och sökte äventyrslystna seniorer för ett världsrekordförsök i högsta genomsnittsålder i ett berg- och dalbaneåk. 

Gensvaret blev stort – över två hundra seniorer från hela landet anmälde intresse att vara med i det historiska åket.

Nya rekordseniorer.

Nya rekordseniorer.

Robert Ununger/Jesper Wiberg

Det tidigare rekordet slogs i Blackpool 2003, där ett berg- och dalbanetåg på nöjesparken Blackpool Pleasure Beach i Storbritannien hade en snittålder på 75,25 år.

Givet att det kom in ett så stort antal anmälningar tog Liseberg också ett beslut om att låta fler seniorer åka Valkyria när tillfället ändå gavs:

– Vi fick in så otroligt många anmälningar så vi tänkte att varför inte fylla ytterligare ett par Valkyriatåg med dessa entusiastiska och pigga seniorer bara för att fortsätta firandet, säger Mårten Westlund.