"Alltid älskad, aldrig glömd" står det på ett inramat fotografi av den 15-årige pojken. Runt omkring växer berget av blommor på marken utanför sushirestaurangen i Skogås centrum. De tända värmeljusen bildar hjärtan.
En grupp förskolebarn i västar stannar till med sina pedagoger. De undrar varför det är så mycket ljus.
Hela tiden kommer barn och unga till platsen. De lämnar en ros, tänder ett ljus och står tysta en stund.
– Det känns hemskt. Att det är någon man känner också. Någon man sett på skolan är död. Det är inte normalt, det känns skumt, säger en 14-årig pojke.
Han är här med två kompisar som går på Östra grundskolan. De är skakade över att en skolkompis blivit skjuten.
– Det är hemskt, det är skjutningar varenda dag. Det är hemskt jämfört med andra länder i Europa. Samma kväll, två bombningar.
De påverkas av den senaste tidens våldsvåg och deras föräldrar är oroliga.
– Man får inte gå ut lika ofta. Man vet inte vad som kan hända nu för tiden. Man måste vara försiktig med var man går.
"Funnits en oro för honom"
Det var vid 18-tiden i lördags som den 15-årige pojken sköts till döds inne på sushirestaurangen i Skogås centrum. Han fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.
Huddingepolisen Reine Berglund var på plats i restaurangen efter skottlossningen.
– Det gick ut larm om att en person var skjuten i Skogås. Vi var precis och käkade mat och hastade dit. Vi som jobbar som områdespoliser hjälpte till att identifiera den då skottskadade, säger Reine Berglund.
Och han kände igen pojken.
– Det har funnits en oro för honom från vår sida och det har gjorts orosanmälningar, säger Reine Berglund.
En person Mitt i pratar med upplever att det varit stökigare och många ungdomar i centrum på kvällarna den senaste tiden. Reine Berglund delar den bilden.
– Jag kan se att det varit fler yngre med dålig attityd mot polisen. De hänger med de äldre kriminella. Det är precis så det går till när man rekryterar. Det har varit ganska öppet i centrum de senaste månaderna, säger han.
Kommunens trygghetsvärdar var på plats på både söndagen och måndagen.
Johanna Wallén
Skogås hamnat i skuggan
Skogås är ett av Huddinges tre utsatta områden.
– Skogås har tyvärr fått lida lite av att vi lagt mycket resurser på Grantorp, Visättra och Vårby. Vi räcker inte till att vara överallt, säger Reine Berglund och fortsätter:
– Men vi var i centrum strax innan det hände och ändå sker det här kort därefter. Det spelar igen roll hur mycket närvaro vi har.
En person som är under 18 år greps under natten mot söndagen och anhölls sedan, misstänkt för medhjälp till mord. Utredningsarbetet fortsätter med förhör, analys av spår efter den tekniska undersökningen och inre utredningsarbete. Polisen vill inte uttala sig om motivbild.
Östra gundskolan var öppen även på söndagen. På måndagen hölls en tyst minut och både imam och präst var på plats. Inne på skolan har man ordnat ett minnesrum.
Johanna Wallén
Minnesrum på skolan
Utanför Östra grundskolan hängde flaggan på halv stång. Det var dämpad stämning på skolan den här måndagen.
– Eleverna börjar 09.30 på måndagar. Då samlades de i klassrummen med sina mentorer. Klockan tio hölls en tyst minut. Man hade ställt i ordning ett minnesrum med tända ljus och en minnesbok. Det var jättefint, säger Semira Wikström, grundskolechef för sydvästra och östra Huddinge.
Hon var själv på skolan på måndagsmorgonen.
– Det var så tyst, alla var berörda och tagna av det som hänt. Många ville gå in i minnesrummet, och många skrev saker i minnesboken. De köpte rosor. Både en imam och en präst var på skolan. Det blev väldigt bra, säger Semira Wikström.
På tisdagen kommer skolan att återgå till vanlig undervisning.
– Vi tror att det är bra för eleverna. Men vi har två skolpsykologer som kommer att vara på skolan under veckan.
Även för polisen fortgår arbetet, även om de också berörs av det som hänt.
– Det är fruktansvärt. Vi har pratat mycket om det sedan i lördags. Man tappar luften lite. Vi träffar ungdomar dagligen. Vi försöker påverka dem att lämna kriminaliteten, vi pratar med föräldrar och vi skriver orosanmälningar. Men uppenbarligen räcker det inte, säger Reine Berglund, områdespolis i Huddinge.
Han tystnar lite innan han fortsätter.
– Man blir ledsen på riktigt. De är barn. 15 år, det är vidrigt.