Polisen ryckte ut till Långbro vid 13.30-tiden på fredagen sedan flera personer larmat om skottlossning där. En stor insats har pågått under eftermiddagen, med polisbilar, helikoptrar och hundar.
– Det pågår en stor polisinsats för att hitta personen som sköt. Vi har inte hittat någon skadad, säger polisens presstalesperson Per Fahlström

Stor polisinsats i Långbro efter skottlossning.

Stor polisinsats i Långbro efter skottlossning.

Angie Gray

Eleverna får inte gå ut

Eleverna i Johan Skytteskolan, Herrängsskolan och Långbrodalsskolan hölls inomhus under eftermiddagen och ingångarna till skolorna låstes.

– Vi tog in barnen från alla aktiviteter utomhus för att säkerställa deras trygghet. Det var ju ett stort polispådrag och en gärningsman på flykt. Vi agerade proaktivt för säkerhetens skull, säger Stig Gisslén, rektor på Johan Skytteskolan.

Inga elever fick gå hem ensamma.

– Nu har situationen lugnat ner sig. Vi har meddelat föräldrarna att de ska hämta sina barn i skolan. De får inte gå härifrån ensamma, säger Stig Gisslén.

Orolig förälder

I närheten av polisens avspärrningar träffar Mitt i en pappa till ett mindre barn. Familjen bor i närheten och nu ska han hämta sitt barn i förskolan.

– Det känns såklart obehagligt när det händer så nära. Men tyvärr händer det överallt nu, hela tiden. Det är verkligen en tragisk utveckling, det finns inte så mycket mer att säga. Nu vill jag bara gå och hämta mina barn, säger han.

Vittnen förhörs

Polisen har börjat förhöra vittnen och har spärrat av ett område. Kameror ska också inventeras i jakten på skytten. En förundersökning om grovt vapenbrott och olaga hot har inletts.

Ingen person ska ha hittats skadad men polisen sökte efter en misstänkt gärningsperson i omådet.

Ingen person ska ha hittats skadad men polisen sökte efter en misstänkt gärningsperson i omådet.

Angie Gray