Larmet om skottlossning kom vid 22.30 på måndagskvällen.

Enligt boende i närheten ska det ha rört sig om två eller flera smällar.

– Det var flera skott, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Det var personer i huset när skotten avlossades, men igen skadades. Polisen har genomfört en teknisk undersökning och dörrknackning i området.

En framgångsrik musiker har koppling till personer på adressen, men han är inte själv skriven där.

– Vi misstänker att det här kan vara riktat mot honom och att man velat markera av någon anledning. Men det är för tidigt att säga. Utredningen får visa vad det här i grunden handlar om, säger Alvaro Torres, som är kommunpolis i Globens lokalpolisområde. 

Tonåring gripen

Ärendet utreds som mordförsök och grovt vapenbrott. Polisen har gripit en pojke mellan 15 och 18 år för inblandning i brottet, men vill inte säga vad misstankarna består av.

– Han är misstänkt för någon del i brottet, säger Wikdahl.

I grannskapet märks att något hänt dagen efter, även om allt är lugnt vid första anblick. Krisstödjare i gula västar gick runt i området. Några civilklädda poliser kommer ut från det beskjutna huset. Och en man som går förbi huset tittar mot dörren som har skotthål.

– Jag hörde bara knallar, men vet inget mer, säger mannen.

En annan man i grannskapet som också vill vara anonym berättar att han var ute och gick med hunden strax innan skjutningen.

– Då såg jag inget, men märkte att hunden reagerade på något. Men det kan ju ha varit en katt också. När jag kom hem hörde jag hur polishelikoptern började cirkulera. Det måste ha hänt precis då, men jag hörde inget.

Det mesta är sig likt i området dagen efter. Men i ett av radhusen finns skotthål i dörren.

Det mesta är sig likt i området dagen efter. Men i ett av radhusen finns skotthål i dörren.

Anders Björklund

"Våldet kryper närmre"

Han känner sig inte rädd, men säger:
– Det känns obehagligt. Våldet kryper närmre. Jag har en vän som var på plats vid skjutningen i Farsta också och som fick vittna i rättegången, säger mannen och syftar på skjutningen i Farsta centrum då en tonåring och en man i 45-årsåldern dog.

I samma område en bit bort från det beskjutna huset träffar Mitt i pensionären Bertil Andersson. Han märkte inte nattens pådrag utan får höra om det av Mitt i på förmiddagen dagen efter.

– Det är illa. Det här är annars ett lugnt område, säger han innan det är dags att kliva på bussen.