Den 9 augusti förra året misshandlades Lucas Atrak, 16, från Saltsjöbaden så svårt att han senare avled när stod upp för en kompis.

Nu tillägnar hans hockeyklubb Saltsjöbadens IF hela hockeyns dag den 28 september til hans minne. 

Lucas Atrak brann för ishockeyn. Vid begravningen i Uppenbarelsekyrkan den 28 september 2023 ville spelare och ledare från hela Nacka hylla honom med en sista bild tillsammans.

Lucas Atrak brann för ishockeyn. Vid begravningen i Uppenbarelsekyrkan den 28 september 2023 ville spelare och ledare från hela Nacka hylla honom med en sista bild tillsammans.

Privat

NHL mot J20

Ungdomar spelar en cup och stjärnor som tidigare NHL-spelarna Jonathan Ericsson och Douglas Murray, fotbollsspelaren Marcus Allbäck och programledarna Niklas och Peter Jidhe möter Saltsjöbadens J20-lag.

– Marcus Allbäck har ju spelat ishockey i Frölunda upp till 15-årsåldern, hur bra han är nu får vi se. Niklas Jidhe var ju bland världens bästa innebandyspelare så han är säkert bra med klubban. Hur mycket skridskor han och Peter har åkt är oklart men deras farfar spelade tydligen i hockeylandslaget och pappa i Malmö så lite skridskor har de säkert åkt, säger Stefan Hedvall, ordförande i Saltsjöbadens IF ishockey.

Förre landslagsspelaren i fotboll Marcus Allbäck bor i Saltsjöbaden och kommer att spela i  stjärnmatchen.

Förre landslagsspelaren i fotboll Marcus Allbäck bor i Saltsjöbaden och kommer att spela i stjärnmatchen.

Mikael Andersson

Stöttar ungdomar

Vid en minnesstund hissas Lucas Atraks tröja innan dagen avslutas med en match mellan Saltsjöbadens och Älta IF:s J18-lag.

Samtidigt gör Saltsjöbadens IF och Lucas familj en minnesinsamling för att stärka klubbens ungdomsverksamhet. Entré till matchen är 100 kronor för vuxna och 30 kronor för barn.

– Alla pengar kommer att gå till vår ungdomsverksamhet: tränare, material och istider. Vi ska utbilda fler ungdomsledare, få fler tjejer att spela ishockey och köpa mer prova på-utrustning, säger Stefan Hedvall.